Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Har du fått en ny adress?

Publicerad 2023-04-21 kl 11:43

Bjärshög utanför Bara. Foto: Billy Lindberg

Just nu arbetar vi med att uppdatera brister i vissa adresser på uppdrag av Lantmäteriet. De som främst berörs är adresser baserade på avstånd, så kallade metertalsadresser.

En metertalsadress får en fastighet som ligger utanför tätbebyggt område, och baseras på avståndet mellan fastigheten och den närliggande vägens början. Uträkningen ser exempelvis ut så här:

På adressen Hyltarpsvägen 354–0 står siffran 354 för avståndet från vägens början, som oftast räknas från centrum. Exmpelvis torget på den större orten. Siffran 0 visar att det är en avståndsbaserad adress. Om det är 0 visar det att huset är beläget mellan 0–20 meter från vägen. Är det 21–30 meter blir det 2, och så vidare.

Vilka adresser berörs?

De adresser som ändras ligger utanför tätbebyggt område, som till exempel i Bara och Klågerup. En del av arbetet är klart men mycket kvarstår. Vi beräknar att vara helt klara med adressändringarna i slutet av juli 2023.

Behöver jag själv göra någonting?

Ändringen i folkbokföringen sker automatiskt eftersom både Skatteverket och PostNord hämtar sina uppgifter från Lantmäteriet. När vi har registrerat den nya adressen börjar den gälla direkt. Du kan själv behöva ändra din adress för till exempel tidningsprenumerationer och andra prenumerationer.

Du är välkommen att kontakta oss på registrator.bmn@svedala.se om du har frågor.

Sidansvarig: Linda Holst