Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Klöverstugan nominerad till Årets mest hållbara förskola 2022

Publicerad 2022-10-11 kl 16:00
Uppdaterad 2022-10-11 kl 15:11

Anställda och förskoleelever på Klöverstugan står i naturen och jublar över nomineringen till Årets förskola 2022 vad gäller hållbarhetsarbete.

Stiftelsen Håll Sverige Rent nominerar och lyfter fram förskolan Klöverstugan som en av landets bästa förskolor vad gäller hållbarhetsarbete.

På Hållbarhetsdagen den 11 november delar stiftelsen Håll Sverige Rent ut pris till årets mest hållbara förskolor och skolor. Skolorna ingår i Håll Sverige Rents program Grön Flagg och de bedöms på hur väl de har arbetat med hållbarhet i undervisningen. I år har Klöverstugan i Svedala nominerats i kategorin årets förskola.

I nomineringen skriver Håll Sverige Rent att Klöverstugan ”inkluderat de tre dimensionerna av hållbar utveckling där barnen bland annat har fått möjligheten att både förstå hur viktigt det är med en bra hälsa såväl som att bevara den biologiska mångfalden. I arbetet med att skapa en hållbar förskolegård spred sig barnens tankar vidare till kommunen, som i sin tur ledde till ett samarbete för att öka den biologiska mångfalden på gården”.

Hållbar utveckling är en del av läroplanen, och alltså något som både skolor och förskolor ska arbeta med. Grön Flagg är ett program som ger stöd och struktur till det arbetet. I lärandet kring hållbar utveckling får eleverna lära sig om nedskräpning, klimatpåverkan och andra hållbarhetsfrågor.

– Vi gläds mycket åt denna nominering. Hållbar utveckling genomsyrar vårt förhållningssätt och Grön Flagg är ett bra utvecklingsprogram som tydliggör för både pedagoger och barn hur vi tillsammans genom nyfikenhet och handlingskraft kan skapa en hållbarare värld, säger Klöverstugans rektor Annika Aveling.

Vinnarna presenteras på Hållbarhetsdagen den 11 november 2021. Håll Sverige Rent är en stiftelse som grundades 1983 av Naturvårdsverket och Returpack. Håll Sverige Rent har som uppdrag att påverka attityder och beteende så att vi får en minskad nedskräpning som följd.