Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Hallå där Hassan! Berätta om Svenska Cupen i Taekwondo i Svedala 29 oktober.

Publicerad 2022-10-19 kl 10:39
Uppdaterad 2022-10-19 kl 15:04

Hassan Nesajer, Ledare i Svedala Taekwondo Akademi.Foto: Tobias Annerfeldt och Artem Podrez/Pexels. Montage: Svedala Kommun

Hassan Nesajer är ordförande och grundare av Svedala Taekwondo Akademi. Lördag 29 oktober arrangeras för första gången Svenska Cupen i Taekwondo i Svedala. Vi snackade lite med Hassan om tävlingen och vad det betyder för klubben.

Berätta! Vad är det som händer när Svenska Cupen kommer till Svedala?

– 29 och den 30 oktober kommer vi i Svedala Taekwondo Akademi att arrangera två stycken tävlingar. Lördagen 29 oktober är det för första gången Svenska Cupen i Svedala. Detta motsvarar elitserien och är en del av uttagningen till landslaget. Det är en stor ära att få möjlighet att arrangera en av deltävlingarna i Svenska Cupen och vi är mycket stolta över att vårt hårda arbete i föreningen har gett resultat och att vi nu fått detta stora förtroende. Vi uppskattar att ca 200 deltagare kommer att kämpa om en landslagsplats på lördagen. Svedala Taekwondo Akademi representeras under lördagen av Fatima Burhani och Taha Durrani. Vi kommer utan tvekan att fylla läktarna med besökare. Vi har bjudit in representanter från Svedala kommun, Taekwondoförbundet och andra profiler inom sporten och hoppas att de kan besöka oss en stund. 

Under söndagen den 30 oktober så är det nybörjartävling och då medverkar ca 200 utövare från föreningar från hela landet. 

Hur känns det? Är det mycket förberedelser och i så fall vad?

– Det känns fantastiskt att vi fått förtroendet och att vi kan visa upp vår förening och våra medlemmar. Det är normalt sätt ett stort jobb att genomföra en tävling, denna helgen gör vi dessutom två stycken efter varandra. Det är mycket förarbete inför en tävling, allt från administration, planering av personal, inköp, byggnation och beställning av utrustning. Vi flyger tex in 30 domare från hela landet och 30 funktionärer från området. 

Hur stort är det att Svenska Cupen kommer till Svedala?

– Det är väldigt stort, det arrangeras totalt tre Svenska Cupen och ett SM under hela året. Därför är det en stor ära att få vara arrangör. Vi kommer dessutom att arrangera nästa Svenska Cupen med (19 november), fast då i samarbete med Helsingborg.

Vad betyder det för Svedala Taekwondo och era medlemmar att ha den här typen av arrangemang? 

– Det betyder väldigt mycket. Det skapar en stark sammanhållning i föreningen när vi arrangerar eller deltar på tävlingar. Dessutom är det dessa tävlingar som våra medlemmar krigar för i träningslokalen varje vecka.  Det är såklart extra kul att tävla på hemmaplan inför fullsatta läktare.

Fakta Svedala Taekwondo Akademi IF:

Svedala Taekwondo Akademi IF grundades 2019 av Hassan Nesajer och Amir Burhani. Föreningen grundandes med en passion för att sprida den idrott de båda håller nära hjärtat till nya generationer. Målet är att se till att barn, ungdomar och vuxna är fysiskt aktiva och att arbeta förebyggande för att lägga grunden till ett samhälle som bygger på respekt, ödmjukhet och självförtroende. Föreningen har idag 79 aktiva medlemmar.