Stäng

Autogiro, e-faktura privatperson

Kontakt

Caroline Hervén
Ekonomiadministratör
040-626 81 47
kundfakt@svedala.se

Vi erbjuder både e-faktura och autogiro som enkla sätt att betala dina fakturor. Här har vi samlat fakta om de båda tjänsterna.

E-faktura

Vi skickar din faktura elektroniskt från oss till din internetbank. Allt är ifyllt och klart, det enda som du behöver göra är att kontrollera fakturan och godkänna den för betalning.

Du anmäler via din internetbank att du vill få e-faktura. Vi har två anmälningssidor: en för vatten och avlopp och en för övriga fakturor från kommunen. Du uppger namn, kundnummer och mejladress när du anmäler e-faktura. I de fall då kundnummer inte finns angivet på fakturan ska du uppge tiosiffrigt personnummer (ÅÅMMDD1234) för personen som står som fakturamottagare. Fakturamottagare och fakturabetalare kan vara olika. Om du som fakturabetalare inte är samma person som fakturamottagaren måste du vid anmälan ange fakturamottagarens kundnummer eller tiosiffriga personnummer om inte kundnummer finns på fakturan.

Om du vill återgå till traditionella pappersfakturor avanmäler du e-faktura i din internetbank.

Autogiro

Autogiro är ett enkelt och bekvämt sätt att betala fakturor. Tjänsten innebär att betalning sker automatiskt på fakturans förfallodag och dras från det bankkonto du angivit vid anmälan, under förutsättning att det finns täckning.

För att ansluta dig till tjänsten måste du lämna ett medgivande om att pengar för betalning av dina fakturor från Svedala kommun får tas ut från bankkontot.

Om du vill avsluta ditt autogiro kan du kontakta oss eller avsluta det via din internetbank.

Kombinera e-faktura och autogiro

  • E-faktura och autogiro går utmärkt att kombinera. Autogirofakturan skickas till din internetbank för kännedom, betalning sker automatiskt enligt autogirovillkoren.
  • E-fakturatjänsten kostar inget extra. Fakturorna sparas i 18 månader i din internetbank.
  • Eventuella betalningspåminnelser skickas i pappersformat till fakturamottagaren.
Publicerad 2016-05-27 kl 15:22
Sidansvarig: Termeh Jalili
Uppdaterad 2022-10-25 kl 10:16