Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

kommunala bolag

Kontakt

Svedala kommun har två kommunala bolag: Bostads AB Svedalahem och Svedala Exploaterings AB.

Svedalahem

En bra bostad är en förutsättning för ett bra liv. Svedalahems mål är att erbjuda ett prisvärt boende med hög kvalitet och bra service. Svedalahems strävan är att skapa trivsamma, trygga och tillgängliga boenden med en naturlig blandning av människor.

Centralt eller barnvänligt, stor eller liten lägenhet, radhus med egen uteplats eller 8-våningshus, variationen är stor för att passa allt från barnfamiljer till seniorer och ensamhushåll.

Att hyra sin bostad är både bekvämt och bekymmersfritt. Du binder inget kapital, du slipper oroa dig för oförutsedda utgifter och om något krånglar så tar vi hand om det. Hyr du så får du också frihet att välja ny bostad när dina behov ändras.

Historia Svedalahem

Svedalahem startade som en stiftelse 1951 och 1979 beslöt kommunfullmäktige i Svedala att stiftelserna Svedalahem och Barabostäder skulle slås ihop och Bostads AB Svedalahem bildades. Bolaget spelar en betydelsefull roll i kommunens utveckling genom att erbjuda bra bostäder.

Antalet lägenheter i Svedalahems förvaltning har stadigt ökat från 34 stycken till dagens 1 199 stycken.
Svedalahems bostäder finns i Svedala, Bara och Klågerup.

Svedala Exploaterings AB, Svedab

Svedalahems dotterbolag Svedab tog i januari 2014 över ägandet och förvaltningen av de flesta kommunala fastigheter som inrymmer skolor, förskolor och kommunala lägenheter som vårdcentral, kommunkontor, Svedala Folkets Hus med flera. Samtidigt togs personalen över från kommunens fastighetsenhet och blev anställda i Svedab.

Svedabs ambition är att i snabbare takt beta av det tidigare uppskjutna fastighetsunderhållet samt utnyttja de samordningsfördelar vi får med fastighetsförvaltningen i Svedalahem och Svedab.

En del av de kommunala fastigheter som Svedab inte tog över vid årsskiftet kommer ändå att förvaltas av bolaget via ett förvaltningsavtal med kommunen. Det gäller exempelvis kommunens idrottsplatser, baden och kulturella fastigheter.

Svedalahems webbplats

Om Svedab på Svedalahems webbplats

Publicerad 2016-03-24 kl 13:23
Sidansvarig: Linda Holst
Uppdaterad 2018-09-11 kl 14:28