Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Matsedel grundskolan

Foto: Josef Eliasson/Scandinav bildbyrå

Kontakt

Lina Jönsson
Biträdande måltidschef
040-626 81 72
lina.jonsson@svedala.se

Här är veckans matsedel för grundskolan. Matsedeln planeras gemensamt av skolornas kockar som tar med sig önskemål från sina matgäster. Vi följer Livsmedelsverkets rekommendationer för att våra matgäster ska få i sig den näring som behövs för att växa och lära. Vi väljer livsmedel efter säsong och som är hållbara för miljön.

I våra skolrestauranger serverar vi två lunchalternativ, dagens och dagens gröna. Dagens gröna är en lakto-ovo-vegetarisk maträtt, vilket innebär att den är växtbaserad och kan innehålla ägg och mejeri. Under vinterhalvåret serveras även soppa som ett tredje alternativ.

Till lunchen serveras en salladsbuffé, knäckebröd, ekologisk mjölk och vatten. Vi bakar eget bröd till soppdagar.

Matsvinnet mäter vi dagligen och följer upp. Alla skolor ska ha mat- eller måltidsråd där våra matgäster tillsammans med rektor och kockar pratar om mat, hälsa och miljö.

Du som är vår matgäst eller anhörig är alltid välkommen att knacka på till köket om du har frågor, önskemål eller bara är nyfiken på vad det blir för mat. 

Matsedel i mobilen

Vi publicerar våra matsedlar/menyer i appen Mashie. Appen är en så kallad webbapp och programmet lagras inte i mobilen utan är ett program som körs via internet. Spara internetadressen på din hemskärm i mobilen och det ser ut precis som en vanlig app. 

För att använda webbappen:

  1. gå in på din smartphone eller läsplatta
  2. skriv in webbadressen mpi.mashie.com/public/app
  3. sök på Svedala kommun

Matsedel grundskolan

Publicerad 2016-05-24 kl 16:05
Sidansvarig: Anna Kron
Uppdaterad 2020-02-27 kl 11:44