Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Trygghetsvärdar

En av kommunens trygghetsvärd med sin bil. Foto: Svedala kommun

Trygghetsvärdarnas huvudsakliga uppgift är att finnas till för dig som medborgare, ung som gammal, ute på plats i kommunen. Deras närvaro ska förhoppningsvis på sikt leda till ökad trygghetskänsla och mindre skadegörelse.

I trygghetsvärdarnas arbete ingår också att titta till kommunala verksamheter under tiden de är obemannade. Detta är ett led i att säkerställa den kontinuerliga driften i kommunen så att vi har bra förutsättningar för att leverera god service till dig som medborgare.

På plats vid Räddningstjänstens larm

Trygghetsvärdarna är semiprofessionella första insatspersoner (FIP) som vid vissa larm svarar tillsammans med Räddningstjänstens larm. Syftet är att de kan vara snabbare på plats och bryta den negativa olycksutvecklingen innan ordinarie styrka från Räddningstjänsten är på plats. Vår förhoppning är att detta kommer att korta Räddningstjänstens insatstider till framför allt de norra kommundelarna med tätorterna Bara och Klågerup.

Hjälpa andra kommunala verksamheter

En trygghetsvärd har också andra uppdrag som utförs om det finns tid och möjlighet. De kan hjälpa andra kommunala verksamheter under jourtid, till exempel kan de hjälpa hemtjänsten med olika uppdrag eller gatujouren att kontrollera något om de får flera uppdrag samtidigt.

Hur kontaktar jag trygghetsvärdarna?

Har du upplysningar till kommunens trygghetsvärdar kontaktar du dem via vår e-tjänstportal.

Lämna upplysningar till trygghetsvärdarna i kommunens e-tjänstportal

Trygghetsvärdarnas arbetstid är varierande, då deras pass planeras för att täcka de viktigaste tiderna på dygnet, e-tjänstportalen är dock alltid öppen.

När trygghetsvärdarna inte är i tjänst har kommunen avtal med bevakningsbolag för akuta ärenden. 

Publicerad 2017-07-03 kl 16:24
Sidansvarig: Hampus Aronsson
Uppdaterad 2018-01-12 kl 10:37