Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Kommunen satsar på cykelbanor

Publicerad 2023-10-18 kl 11:28
Uppdaterad 2023-10-19 kl 15:49

En av många cyklar på Svedala station

Svedala kommuns engagemang för att skapa en mer hållbar och cykelvänlig kommun ökar. Vi vill att alla invånare och besökare ska kunna njuta av ett säkert och miljövänligt transportalternativ.

Här är några åtgärder av cykelbanor i Svedala kommun som kommer att göras under 2024:

  • Fortsatt utbyggnad av gång- och cykelväg längs Kyrkogatan inklusive koppling till Gjuterigatan: Utbyggnaden av cykelvägen kommer knyta de västra delarna av Svedala bättre till järnvägsstationen och centrum.
  • Upphöjd korsning på Torggatan vid Värbytorget i Bara centrum: En ny upphöjd korsning kommer att göra det säkrare och mer bekvämt för gående och cyklister att korsa Torggatan vid Värbytorget.
  • Upprustning av Spångholmens hållplats, utmed Malmövägen i Bara: Hållplatsen kommer att få förbättringar som gör den mer tillgänglig och användarvänlig för kollektivtrafikresenärer och cyklister.
  • Omgestaltning av gång- och cykelkorsningen på Banstigen vid Värbytunneln i Bara centrum: Korsningen kommer att omformas för att öka säkerheten och effektiviteten för både fotgängare och cyklister.

Dessa åtgärder är en del av en större satsning på att utveckla cykelvägnätet i kommunen. Under de senaste tio åren har cykelvägnätet redan utökats med över 20 kilometer och fler åtgärder är planerade.

Kommunen arbetar också med andra initiativ för att öka cykling, inklusive säkrare korsningar, fler cykelställ och cykelpumpar, fler cykelöverfarter och projekt för att främja gång- och cykelresor till skolorna. Dessutom arbetar vi med trafikundervisning i skolorna och incitament som förmåncyklar till anställda i kommunen.

Läs mer om våra cykelvägar i Svedala kommun

Sidansvarig: Karin Rosvall