Stäng

Pressmeddelande: Ny e-tjänst för bygglov ökar tillgängligheten

Nu kan kommuninvånare och företagare som går i byggtankar smidigt ansöka om bygglov i Svedala kommuns nya e-tjänst. Målet är att öka tillgängligheten och korta handläggningstiden. Det blir också enklare att följa bygglovsärendet, direkt i e-tjänsten.

– När våra kommuninvånare och företagare pratar med oss om förbättring så lyssnar vi. Vi har därför arbetat fram en ny e-tjänst för ansökan om bygglov, och anpassat den så att det ska bli så smidigt och enkelt som möjligt för den som ansöker. Nu ska det bli spännande att se hur våra medborgare och näringslivet använder och upplever tjänsterna, säger Linda Allansson Wester (M), kommunstyrelsens ordförande.

Svedala kommun strävar efter att arbeta effektivt, rättssäkert och serviceinriktat. I den nya e-tjänsten för bygglov får den som ansöker stöd genom varje steg i processen. Stor vikt har lagts på tydlighet och tillgänglighet. Man kan följa sin ansökan hela vägen och får notiser direkt via sms eller e-post när något sker i ärendet. 

– Hos oss ska det vara lätt att göra rätt, och vi är behjälpliga under resans gång. Med hjälp av e-tjänster och automatiserade utskick kan vi på ett säkert sätt öka tillgängligheten, arbeta med att förkorta handläggningstiden, och kommunicera med våra medborgare snabbare, säger Anna Cedergren, bygg- och miljöchef.  

Den nya e-tjänsten har också bättre guidning kring vilken information och vilka ritningar som behöver skickas in till kommunen.

– Den största anledningen till att det tar tid för oss att fatta ett beslut är att vi inte har fått in rätt handlingar. Kan vi som kommun bli tydligare i detta innebär det förhoppningsvis att handläggningstiden också blir kortare, säger Anna Cedergren.     

Länk till nya e-tjänsten för bygglov

Fakta om e-tjänster

E-tjänster är en självservice som man kan använda för att uträtta olika ärenden via webben eller andra elektroniska kanaler som mobiltelefon och läsplatta. Dessa tjänster är tillgängliga dygnet runt. En del e-tjänster kräver inloggning med e-legitimation.

För mer information

Anna Cedergren, bygg- och miljöchef, telefon 070-947 81 92, anna.cedergren@svedala.se.

Publicerad 2021-10-07 kl 09:36
Uppdaterad 2022-12-05 kl 13:35