Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Övergång och uppsägning

Kontakt

Verksamhetsområde utbildning
Svedala kommun
040-626 80 00
utbo@svedala.se

I de allra flesta fall är det två månaders uppsägningstid när en fritidshemsplats sägs upp. Du kan tänka på att säga upp din plats i tid och lägga placeringsstopp längre fram så att platsen går att nyttja under uppsägningstiden.

Det finns vissa undantag då det inte tillämpas uppsägningstid: 

  • Övergång mellan förskola och fritidshem.
    Har barnet en förskoleplacering i kommunal regi omvandlas den till en fritidshemsplacering från och med måndag vecka 32. Säger du upp din förskoleplats och ansöker om fritids inom tre månader blir du retroaktivt återbetalningsskyldig för perioden.

Om du inte önskar fritidshemsplats till barnet vid start i förskoleklass bör förskoleplatsen sägas upp med en notering om att du inte önskar fritidshem till exempel vid föräldraledighet, då du inte har rätt till fritidshemsplats. Detta gör du via webbportalen. Uppsägningstiden är två månader.

Webbportal för förskola och fritidshem

Publicerad 2016-05-11 kl 09:00
Sidansvarig: Anna Wulff
Uppdaterad 2018-08-21 kl 13:12