Stäng

OB-omsorg

Kontakt

Verksamhetsområde utbildning
Svedala kommun
040-626 80 00
utbo@svedala.se
Malin Engström
Biträdande rektor
040–626 83 80
malin.engstrom@svedala.se

Kommunen har omsorg för barn under den tid då fritidshem inte erbjuds i den omfattning det behövs med hänsyn till föräldrars arbete och familjens situation i övrigt. Denna omsorg är omsorg under obekväm arbetstid (OB-tid).

OB-omsorg

OB-omsorg erbjuds för barn och elever berättigade till förskola, förskoleklass och fritidshem i årskurs 1-3 (i åldern 1-9 år). Verksamheten omfattar maximalt 25 platser.

OB-omsorgen är inrymd i Marbäck förskolas lokaler. 

Förflyttning mellan fritidshem och OB-omsorg

Vårdnadshavarna ordnar själv förflyttningen mellan fritidshem, förskola och OB-omsorg.

Vårdnadshavare anmäler sig till kö för OB-omsorg via samma system som för förskola och fritidshem i Svedala kommun. Barn som är folkbokförda i Svedala kommun har företräde till plats, medan barn folkbokförda i andra kommuner endast tas emot i mån av plats.

För omsorg på obekväm arbetstid debiteras inga extra kostnader.

Ansökan görs via webbportalen

En plats som inte utnyttjas på tre månader avslutas. De berörda vårdnadshavarna får meddelande om detta och kan göra en ny ansökan om behovet återuppstår.

OB-omsorg bedrivs mellan 18.00 och 21.00 helgfria dagar samt mellan kl 06.00 och 21.00 på lördagar, söndagar och allmänna helgdagar (så kallade röda dagar) med undantag för påskafton, midsommarafton, julafton och nyårsafton då verksamheten stänger 16.00.

 

Mer information om verksamheten

OB-omsorg erbjuds i en trygg miljö där barnens aktiviteter anpassas efter barnens ålder och tiden de befinner sig i omsorgen. Verksamheten bedrivs både inomhus och utomhus på gården och i närområdet.

Det går bra att både ringa och sms:a till OB-verksamhetens telefon.

Barn i skola och fritidshem

Vårdnadshavare ordnar själv transport mellan fritidshem, skola och OB-omsorg. De barn som är i behov av kvällsomsorg är välkomna 18.00.

Schema

För att underlätta för er vårdnadshavare och personalen i förskolan använder vi Tempus för schema- och närvaroregistrering i förskolan. Ni loggar in med BankID, antingen på www.tempushemma.se eller i appen Tempus Hemma (som finns på Google Play och App Store). Information om inloggning får ni av förskolan.

Schema läggs in separat från dagverksamheten. Ändringar kan inte göras efter att schemat har blivit låst.

Vid behov av mer tid eller större schemakorrigeringar behöver personalen få informationen senast 14 dagar innan för att det ska kunna genomföras. 

Om barnet inte kommer till OB-verksamheten enligt schema eller utsatt tid är vi tacksamma om meddelar personalen så snabbt som möjligt via sms eller telefon. 

Måltider - ungefärliga tider

Maten tillagas i Naverlönnsskolans kök och bereds av personalen på OB-omsorgen.

Vardagar: kvällsmål 18.00
Helg: Frukost 8.00, lunch 11.30, mellanmål 14.30, kvällsmål 18.00.

 

Hitta hit

Kommunens OB-omsorg delar lokaler med Marbäcks förskola. Är dörren låst – ring på klockan.

Tel: 0709-19 74 43.

Publicerad 2016-05-11 kl 10:38
Sidansvarig: Anna Wulff
Uppdaterad 2023-01-09 kl 13:40