Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan

Måltider Förskolan

Foto: Pixabay

Kontakt

Marie Mogensen
Måltidschef
040-626 84 65
marie.mogensen@svedala.se
Lina Jönsson
Biträdande måltidschef
040-626 81 72
lina.jonsson@svedala.se

Mat tillhör livets glädjeämnen och angår oss alla. Hos oss är måltiden i förskolan viktig. Måltiden tillagar vi med stor variation av bra livsmedel i rätt mängd som skapar goda förutsättningar för barnen. Det är viktigt att ladda med rätt energi för att ha en bra dag på förskolan.

Serviceenheten ansvarar för köken i nära samarbete med pedagogerna och den pedagogiska ledningen. Flertalet av förskolorna har egna tillagningskök med anställda kockar som lagar maten på plats i köket.

Veckans matsedel

Frukost, lunch och mellanmål

I förskolan bjuder vi på frukost, lunch samt olika mellanmål. Måltiden är god, näringsriktig, integrerad, trivsam, hållbar och säker. 

Våra måltider

Goda

Våra måltider är  tillagade med bra råvaror av kockar som har en hög ambition att tillaga måltiderna från grunden. Maten ska dofta, smaka och se aptitlig ut.

Integrerade

Måltiden är en del av dagen i förskolan. Våra pedagoger äter tillsammans med barnen.

Trivsamma

Våra måltidsgäster/barnen bemöter vi på ett trevligt sätt.

Näringsriktiga

Vi näringsberäknar och bedömer måltiderna i förhållande till Nordens näringsrekommendationer. Lunchen i förskolan ger motsvarade cirka 30% av dagens energibehov.

Hållbara

Våra måltider ska ge förutsättningar för ett hållbart sätt att äta goda måltider. Under 2018 är vårt mål att uppnå 50% ekologiska livsmedel. Kockarna i köken väljer livsmedel efter tillgång och säsong. Kontinuerligt arbete pågår med att minska svinnet. Vi ökar vegetariska serveringar för att minska köttkonsumtionen.

Säkra

Vi tillagar måltiderna med en god livsmedelshygien. Våra kök erbjuder ett fullgott alternativ, mot uppvisande av läkarintyg, till de barn som av medicinska skäl är i behov av specialkost. Vårdnadshavare kan anmäla att barn ska äta måltider som utesluter animaliska livsmedel samt om det finns behov av laktosfri dryck.

Kostpolicy för förskola och skola

Föräldrainformation om maten i förskola och skola

Publicerad 2016-03-24 kl 10:18
Sidansvarig: Anna Kron
Uppdaterad 2018-09-04 kl 08:03