Stäng

Närtrafik Skånetrafiken

Foto: Anna Nordström

Kontakt

Annette Bengtsson
Trafikingenjör
040–626 80 91
annette.bengtsson@svedala.se

Eftersom det inte finns bussförbindelser till alla platser i Svedala kommun erbjuder vi närtrafik i samarbete med Skånetrafiken. Vi erbjuder närtrafik i områden där vi saknar busslinjer.

Du har rätt till Närtrafik om du har mer än två kilometer till närmaste hållplats om du bor längs med en vanlig busslinje såsom linje 141, 142, 145 och 165. Bor du närmre någon av de andra linjerna som har ett glest turutbud har du rätt till Närtrafik oavsett avståndet till hållplats. Du behöver dock alltid förbeställa resorna.

Närtrafik

Skånetrafiken Serviceresors fordon kör Närtrafik med personbilar eller specialfordon, samordnat med annan anropsstyrd trafik. Från de olika närtrafikområdena åker du till närmaste lokala tätort, såsom Svedala, Bara eller Klågerup inom kommunen, för att därifrån eventuellt fortsätta resan med vanlig busslinje eller tåg.

Förbeställa närtrafik

För att beställa ringer du 0771–77 44 99. Beställ minst två timmar i förväg. Om du ska resa en tidig morgontur är det önskvärt att du beställer din resa dagen innan. Beställ minst fem arbetsdagar i förväg om ni är en grupp på mer än fyra personer.

Mer information om närtrafik på Skånetrafikens webbplats

Publicerad 2017-02-24 kl 13:39
Sidansvarig: Karolina Johnsson
Uppdaterad 2023-04-21 kl 10:59