Stäng

Bästa platsen för ditt företag!

Kontakt

Svedala kommun ligger strategiskt i Öresundsregionen. Med närheten till Malmö och Köpenhamn får du storstadens puls och utbud samtidigt som du får lugnet och skönheten från landsbygden.

Kommunikation och infrastruktur

Kommunen har både motorväg och tågförbindelser. Det tar 16 minuter till Hyllie och 23 minuter till Malmö C genom att pendla med tåg från station. 

En av nord största flygplatser, Malmö Airport, ligger i kommunen med mycket goda förbindelser till Norden och stora delar av Europa. 

Skandinaviens största hamn finns i Malmö. Även Trelleborg och Ystad hamn finns i närheten. Hamnarna lastar och lotsar både containers, trailers och bilar. Detta gör transporter smidigt och du når snabbt en global marknad. 
Inom några år finns det en ny fast förbindelse till Tyskland vilket gör det ännu lättare för en internationell handel.  

Politisk viljeinriktning och enighet

Svedala kommun arbetar dedikerat för att stärka sin roll som attraktiv näringslivskommun. Vi arbetar nära våra företag och erbjuder nätverk, träffar, resurser, utbildningar, rådgivning för att du ska nå dina affärsmål och skapa långsiktig framgång. Vi finns både för dig som vill starta ett företag och för dig som verkat länge i kommunen. Vi ger dig förutsättningarna för att lyckas.

Att bo här livskvalitet

Svedala kommun erbjuder lugna bostadsområden med hög livskvalité. Historiska tegelbyggnader varvas med modern arkitektur. Det finns fantastisk natur med ett eget slott som har besökspark och evenemang året runt. Våra skolor och äldreomsorg får alltid toppbetyg, vilket skapar en trygg och trivsam miljö för alla. I kommunen hittar du två av Sveriges bästa golfbanor och hos oss finns flera kända och prisbelönta restauranger och delikatessbutiker. Vi har över 120 aktiva föreningar inom idrott, kultur och byalag.
 

Publicerad 2023-12-07 kl 14:06
Sidansvarig: Martin Bard
Uppdaterad 2023-12-21 kl 17:05