Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Nya perrongen är öppen för resenärer

Publicerad 2024-07-01 kl 11:09

Den nya perrongen på norra sidan har öppnat.

Nu har den nya perrongen på norra sidan öppnat för tågresenärer i Svedala. Även de nya cykelställen som finns längs perrongen kan användas. En del av dem har tak. Samtidigt har Trafikverket flyttat över järnvägsarbetet till det södra spåret. Vi är alltså halvvägs med nya stationsområdet.

På perrongen finns också en ny väntkur så resenärerna kan stå mer skyddade vid regn, och inom kort öppnas ytterligare en kur på norra sidan. För att komma till perrongen behöver du dock fortfarande runda stationshuset och gå genom Sandviksparken några dagar till. Följ skyltar på plats. Förhoppningen är att den nya gångvägen, direkt från Stationsplan, kan öppnas senast vecka 28.   

De tillfälliga cykelställen tas bort

Nu när de nya cykelställen har tagits i bruk kommer den tillfälliga cykelparkeringen i Sandviksparken så småningom att tas bort. Du som har din cykel parkerad där behöver alltså hämta den eller flytta den till de nya cykelställen längs perrongen.  

Även om perrongen är klar är det fortfarande mycket arbete kvar med kringytor på norra sidan, till exempel murar, torg samt gång- och cykelväg. Delar av Stationsplan kommer alltså att vara en byggarbetsplats även i sommar och en bit in på hösten. Så var försiktig när du går till och från perrongen.     

Läs mer om nya stationsområdet

En väntkur som står på en perrong. I bakgrunden syns en tegelbyggnad med texten Svedala. Foto.

Nya väntkurar som skyddar mot regn.

Cyklar står i ett cykelställ omgärdat av tegelmurar. I bakgrunden ser man delar av ett tegelhus. Foto.

De nya cykelställen som står längs perrongen på norra sidan.

Sidansvarig: Daniel Bramsell