Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Första spadtaget på Etapp 3 på Bara backar

Publicerad 2024-01-25 kl 15:07

Första spadtaget Bara Backar Etapp 3,  25 januari 2024. På bild från vänster, Fredrik Andersson, Ringsjö Bygg och Montage, Alf Rasmussen, Projektchef Svedala kommun, Magnus Cederberg, projektutvecklare Götenehus

Svedala kommuns markarbete är klart och Götenehus inleder nu bygget av 10 fristående tvåplanshus med inflyttning planerad till hösten i år. Trots konjunkturutmaningar har 6 av 10 hus redan sålts, och områdets attraktivitet är ett positivt tecken.

På torsdagen togs det första spadtaget för etapp 3 av utvecklingen av Bara Backar. Det är Götenehus som nu börjar bygget av 10 fristående tvåplanshus samt som står klara för inflyttning höst i år.

– Vi från kommunen var klara med markarbetena i september 2023. Att så många vill köpa hus här är såklart glädjande. Det betyder att Bara backar är ett attraktivt bostadsområde, säger Alf Rasmussen, projektchef på Svedala kommun.

– Och det säger också något om produkten vi erbjuder, fyller Magnus Cederberg i, projektutvecklare på Götenehus.

I resten av Bara Backar pågår kommunens markarbeten inför den större etapp 2 (som kommer efter etapp 3, reds.anm). I denna norra del av området har man planerat för 77 bostäder inklusive 18 kommunala fribyggartomter. Här räknar kommunen med att vara klara med markarbetena under hösten 2024, varpå bostadsbyggandet kan komma igång.

Bara backar är ett kuperat område i den västra delen av Bara. När hela området är klart ska det finnas omkring 300 bostäder i form av friliggande bebyggelse, radhus, kedjehus och låga flerbostadshus. I den södra delen av området ligger en nybyggd förskola med plats för 160 barn. Området har utformats med stora gröna ytor och med bevarande av den kuperade landskapsbilden, vilket ger en fin utsikt över omgivningen. I den norra delen av området har det anlagts en stor dagvattendamm och i den sydvästra delen av området har en befintlig våtmark utvidgats.

Intresserad av Bara backar?

Är du intresserad av att bo på Bara backar finns mer information på svedala.se. Titta under rubrikerna ”Etapp 2” och ”Etapp 3” på webbsidan om Bara backar.