Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Full rulle på stationsområdet

Publicerad 2024-02-14 kl 13:29

Trafikverkets entreprenör, Peab Anläggning, jobbar sedan början av december för fullt med ombyggnaden av stationsområdet i Svedala. Här får du se foton från de senaste dagarnas arbete.

Fakta om nya stationsområdet

Omvandlingen av stationsområdet är ett mycket viktigt stadsbyggnadsprojekt och en betydande del i utvecklingen av centrum. Detta blir Svedalas nya framsida. Vi skapar ett vackert och funktionellt stadsrum som bildar entré när man går av och på tåget.

Efter ombyggnaden kommer längre tågset kunna stanna på stationen. Två nya sidoperronger ersätter dagens mittperrong, och en ny bred gångtunnel under järnvägsspåren kommer binda ihop den norra och södra sidan av stationen. Det blir också nya hissar, planteringar och stor utökning av cykelparkeringar. Stationsområdet får dessutom två nya torg. Detta gör platsen till att bli en naturlig träffpunkt som skapar förbättrade möjligheter till möten, vistelse och samtal.

Järnvägsdelen av projektet beräknas vara klart vid årsskiftet 2024/2025. På södra sidan blir det så småningom också en ny pendlarparkering, men den blir klar först under 2025. Då sker även planteringen inom stationsområdet.

Vi är många som längtar efter nya stationsområdet i Svedala!

Sidansvarig: Linda Holst