Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Frejaparkens förskola stänger sommaren 2025

Publicerad 2024-08-27 kl 13:27
Uppdaterad 2024-08-27 kl 13:50

Frejaparkens förskola i centrala Svedala stänger sommaren 2025. Fastigheten behöver dräneras och underhållas. Dessutom kommer kommunen att utreda och planera vad byggnaden ska användas till i framtiden.

Under 2025 minskar antalet barn i Svedala kommun och behovet av förskoleplatser minskar. För att använda resurserna på bästa sätt kommer kommunen därför att stänga Frejaparken och samtidigt erbjuda barn plats på andra förskolor.

– Alla barn som idag går på Frejaparken kommer att erbjudas plats på Floraparkens förskola under 2025. Syskonförtur gäller precis som tidigare. Vårdnadshavare som önskar att sitt barn går i någon av kommunens andra förskolor får företräde om det finns lediga platser, säger Maria Wallin, områdeschef för förskolorna i Svedala kommun.

Under hösten 2024 och våren 2025 finns det inte plats för nya barn på vare sig Frejaparken eller Floraparken. Skälet är att kommunen behöver säkerställa att alla barn på Frejaparken ges möjlighet att flytta med till Floraparken.

– När alla barn från Frejaparken har fått en ny plats inför hösten 2025 kan vårdnadshavare söka placering på Floraparken igen, säger Maria.

Fakta om Frejaparkens förskola

Frejaparken ligger i centrala Svedala, granne med Röda skolan. Den ritades och byggdes 1920 som epidemisjukstuga men blev senare Svedala Länsjukhem. 1990 byggdes Frejaparken om till förskola vilket den har varit fram till idag. Antal inskrivna barn på förskolan har de senaste åren varierat mellan 75–110.

Sidansvarig: Daniel Bramsell