Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Svedala kommun är topp 4 på hemtjänst i Skåne

Publicerad 2023-12-07 kl 14:05

Svedala kommun har en mycket bra hemtjänst visar ny rapport. Av Skånes 33 kommuner hamnar Svedala på 4:e plats i Hemtjänstindex 2023 som släpptes av SPF Seniorerna i veckan.

Hemtjänstindex är ett samlat mått på hemtjänstens kvalitet i Sveriges 290 kommuner. Indexet bygger på offentliga data och mätmodellen är utvecklad med stöd av forskningsinstitutet RISE. Kvaliteten mäts inom fyra delområden – information, biståndshandläggning, utförande samt stöd och utveckling. I arbetet med att utveckla och publicera Hemtjänstindex deltar experter, forskare, seniorer och representanter för kommuner och privata hemtjänstföretag.

Svedala kommuns indexvärde hamnar på 75,4 vilket ger plats 26 av Sveriges 290 kommuner. Halmstad toppar med 81,5. Genomsnittet i landet ligger på 66,4.

– En fjärdeplats i Skåne och plats 26 i hela landet gör mig väldigt stolt! Samtidigt är det viktigt att vi har kvar vårt fokus på att fortsätta utveckla verksamheten. I år har till exempel hemtjänsten fått nya lokaler i både Bara och på Holmagården i Svedala. Detta ger bra arbetsmiljö och goda förutsättningar för vår personal, säger socialchef Anneli Wibner.

Läs mer om hemtjänstindex på deras webbplats

Sidansvarig: Linda Holst