Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Stort intresse för Bara backar

Publicerad 2023-12-13 kl 20:06

Bara backar. Foto: JS Sverige

Utvecklingen av Bara backar fortsätter – och intresset är stort. Sex av tio bostäder såldes direkt när Götenehus började försäljningen av friliggande villor till dem som på förhand visat intresse för kommande etapp.

Att bo med milslång utsikt över öppna fält är en dröm för många, och på Bara backar finns möjligheten. Villorna som Götenehus ska bygga är äganderätter i två plan med en boyta på 132 kvm. Samtliga bostäder får egen tomt på cirka 400 kvm med uteplats. Sex av villorna såldes alltså direkt och resterande fyra säljs nu av mäklarbyrån Bjurfors. Byggstarten är preliminärt planerad till mitten av januari. De första inflyttningarna kommer då att ske i slutet av 2024.

Detaljplanen för Bara backar vann laga kraft 2016. Direkt därefter började utbyggnaden av den första etappen av sammanlagt fyra. Nu är man inne i de två avslutande etapperna där Götenehus är en av flera exploatörer.     
– Bara backar är mycket omtyckt av de boende och är ett eftertraktat område. Tittar man på den natursköna omgivningen med öppna landskap är det lätt att förstå. Detta visar också försäljningen som Götenehus nu har inlett, säger Fredric Palm, strategisk planeringschef på Svedala kommun.

De två första etapperna är färdigbyggda sedan några år tillbaka. Bara backars förskola med plats för 160 barn invigdes våren 2019, och drygt 170 bostäder var färdiga i december 2021. Samtliga dessa är sålda.

Intresserad av Bara backar?

Är du intresserad av att bo på Bara backar finns mer information på svedala.se. Titta under rubrikerna ”Etapp 2” och ”Etapp 3” på webbsidan om Bara backar.

Fakta om Bara backar

Bara backar är ett kuperat exploateringsområde i den västra delen av Bara. Området är planerat för cirka 300 bostäder i form av friliggande bebyggelse, radhus, kedjehus och låga flerbostadshus. I den södra delen av området ligger en nybyggd förskola med plats för 160 barn.

Området har utformats med stora gröna ytor och med bevarande av den kuperade landskapsbilden, vilket ger en fin utsikt över omgivningen. I den norra delen av området har det anlagts en stor dagvattendamm och i den sydvästra delen av området har en befintlig våtmark utvidgats.

Sidansvarig: Linda Holst