Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

25 år i kommunen: ”Det är så mycket som är det bästa!”

Publicerad 2023-12-18 kl 15:33

Perry Nilsson och Stefan Eriksson har arbetat 25 år i Svedala kommun.

Svedala kommun arbetar för att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarna trivs, utvecklas och mår bra. Perry och Stefan är två trogna medarbetare som gör skillnad för kommuninvånarna – varje dag. Nu har de passerat 25 år som anställda!

Namn: Perry Nilsson   
Yrke: Parkarbetare på Parkenheten        

Namn: Stefan Eriksson
Yrke: Anläggare på Gatuenheten         

Grattis Perry och Stefan till 25 år på Svedala kommun!
Vad är det bästa med ert arbete?

Perry: Det är så mycket som är det bästa! Men ska jag nämna något blir det alla fina och konstruktiva samtal med kommuninvånare. Här får vi höra vad de tycker om kommunen och vårt arbete. Oftast är det väldigt positivt! Vill man veta något är det kommuninvånarna man ska prata med.

Stefan: Det bästa är variationen i arbetet. Vi gör så mycket olika saker vilket jag gillar. Det är allt från belysning, bygga lekplatser och sätta upp tält för event till att göra i ordning cykelvägar och smycka kommunen vid högtider – till exempel juldekorationer och granen på torget.       

Hur trivs ni med Svedala kommun som arbetsgivare?

Perry: Att vi har stannat i 25 år är ju ett gott tecken. Jag tycker att Svedala kommun satsar på sin personal och är rädda om oss. Vi får gå utbildningar och på så sätt utveckla oss. Det uppskattar jag! Det snålas heller aldrig på arbetskläder och verktyg.

Stefan: Jag trivs väldigt bra, kommunen tar hand om sina anställda! Jag känner att vi har ett förtroende hos arbetsgivaren. Vi får ett uppdrag som vi får lösa utifrån vår kompetens och kreativitet. På så sätt kan vi påverka vårt arbete. Och som Perry säger, det finns alltid möjlighet att få gå olika typer av utbildningar.

Hur märker ni att ni gör skillnad för kommuninvånaren?

Perry: Jag får ofta höra från kommuninvånare: ”Ni gör ett väldigt fint jobb!”. Det är kul för det är ju en bekräftelse på att vi gör ett bra arbete. Kommuninvånarna är väldigt tacksamma!

Stefan: Jag håller med Perry där. Vi får höra mycket positivt om vårt arbete. Invånarna tycker att vi gör Svedala kommun attraktivt. Det är kul! Jag vill även lyfta fram jouren inom vatten och avlopp. Uppstår läckor och liknande är vi snabbt på plats och fixar det. Det uppskattas naturligtvis. I en större kommun är det en större process. 

Berätta om ett minne från er tid i Svedala kommun

Perry: Oj, det finns många…
Vi skulle på en studieresa i Danmark för att titta på maskiner. Plötsligt small bakdäcket på bussen. Det var lite läskigt och vi blev försenade flera timmar. Men gänget blev sammansvetsat av detta och tillsammans livade vi upp stämningen på olika sätt för att hålla humöret uppe. Det blev ett bra lagarbete och till slut kom vi iväg igen.  

Stefan: Jag minns särskilt när lekplatsen i stadsparken i Svedala var klar och vi skulle ta bort staketen. Jag fick äran. Det stod många förväntansfulla barn redo att börja leka. Detta var efterlängtat! Det gjorde mig varm om hjärtat.  

Säg något som vi inte visste om er

Perry: Min familj betyder väldigt mycket för mig. Samtidigt brinner jag för att vara ute i skog och mark. Detta har jag kombinerat genom att dra med familjen ut i naturen för att umgås där. På så sätt har mitt intresse också blivit familjens intresse. Det gör mig stolt!

Stefan: Jag har varit brandman i Svedala på deltid i över 20 år nu. För detta har jag tilldelats ”Förtjänsttecken i guld”. Det är ett fint diplom.

Tack Perry och Stefan för ert arbete och engagemang i Svedala kommun!

Två arbetsklädda anläggare står framför en lastbil och ler mot kameran. Foto.

Perry Nilsson och Stefan Eriksson.

Sidansvarig: Linda Holst