Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Välkommen Joakim, kommunens nya föreningssamordnare

Publicerad 2022-09-02 kl 10:56
Uppdaterad 2022-09-02 kl 15:19

Kommunens nya föreningssamordnare, Joakim Lignercrona

Kontakt

Joakim Lignercrona
Föreningssamordnare
040-626 82 58
joakim.lignercrona@svedala.se

Föreningslivet i Svedala kommun har fått en ny kontaktperson och föreningssamordnare, som ska utveckla samverkan mellan kommunen, föreningslivet och civilsamhället.
– Jag vill se hela föreningslivet. Jag vill träffa alla föreningar, och jag uppmanar alla föreningar att bjuda in mig, säger Joakim Lignercrona.

I mitten av augusti började Svedala kommuns nya föreningsamordnare Joakim Lignercrona. Han kommer att ta över föreningsfrågor som tidigare legat på Theodora Mårtensson och Karin Leeb-Lundberg. Samtidigt är tjänsten helt ny och Joakim kommer därför att arbeta med att utveckla rutiner och struktur för kommunens arbete kring föreningslivet.

Joakim Lignercrona är 41 år och kommer närmast från en roll som idrottskonsulent på RF-SISU (Riksidrottsförbundet). Där jobbade han i knappt sju år med föreningsutveckling och folkbildande insatser, bland annat gentemot Svedala kommun och idrottsföreningarna som finns här.

– Jag vill titta på hela föreningslivet, oavsett om det gäller idrott eller kultur. Vi behöver ha en bra, levande dialog med föreningslivet. Min ambition är att träffa alla föreningar, och jag uppmanar alla föreningar att bjuda in mig, säger Joakim Lignercrona.

Uppdraget innebär att Joakim ska jobba med att utveckla samverkan mellan kommunen, föreningslivet och civilsamhället. Joakim kommer att vara kommunens kontaktperson gentemot föreningar, frivilligorganisationer, studieförbund och övriga civilsamhällesorganisationer och även ett stöd vid uppstart av nya föreningar. Arbetet innebär också att arbeta med föreningsstöd på strategisk och operativ nivå.

– Det är en ynnest för mig att kunna fortsätta jobba med den här typen av frågor – dessutom i en kommun med ett driv och engagemang i de här frågorna. Ett flertal kommuner i Skåne har tillsatt liknande tjänster, så det känns som att det ligger i tiden, avslutar Lignercrona.

Vill din förening komma i kontakt med Joakim? Ring 040-6268258 eller maila joakim.lignercrona@svedala.se.