Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Boarding Svedala – ny samverkan i näringslivsarbetet

Publicerad 2022-10-26 kl 16:18

Från dagens företagsfrukost: Hampus Gsaxner - Kulturhuset Flamman, Henrik Szentes - forskare, Martin Bard - Svedala kommun, Anders Nissen - Svedala Företagsgrupp, och Kosovar Gashi - Svedala kommun.

I höst har Svedala kommun inlett ett spännande samarbete med Svedala Företagsgrupp. Tillsammans arrangerar vi företagsfrukostar genom konceptet Boarding Svedala och andra aktiviteter. I morse var det dags igen. Drygt 50 företagare kom till Kulturhuset Flamman i Svedala för att inspireras, mingla, och nätverka.

– Jättekul att samverka med Svedala Företagsgrupp mer aktivt igen och kunna bjuda in intressanta gäster. Syftet med Boarding Svedala är att vi tillsammans utvecklar och stärker Svedala till en mer attraktiv näringslivskommun. Detta initiativ är både för de företag som finns verksamma nu i kommunen och ett sätt att locka hit nya, säger näringslivschef Kosovar Gashi. 

Temat för dagens företagsfrukost var ”Reflektera mera - konsten att tänka efter före”. De senaste åren har varit turbulenta i många avseenden och har också visat på vikten av att vara väl förberedd och kontinuerligt anpassa sina planer. Strukturerad riskhantering är ett sätt att tänka efter före, men det är också viktigt att organisationer arbetar övergripande och strategiskt med att få sin verksamhet mindre händelsestyrd.

Morgonens gäst var Henrik Szentes som är konsult och forskare inriktad mot organisering, strategiarbete och beslutsfattande, med bas i Svedala sedan många år.
– Det är viktigt med ett proaktivt ledarskap, där nyfikenhet, prestigelöshet och en förmåga att se olika perspektiv är avgörande förmågor. Bjud in till ett öppet och ärligt samtal så fler aspekter av en fråga kommer fram. För att lyckas krävs tid för reflektion och förmågan att lära av tidigare erfarenheter, men också i nutid resonera kring riktning och önskad målbild. Samhället är komplext så tipset är att ha en palett av verktyg – inte bara ett.

 

Sidansvarig: Daniel Bramsell