Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Kulturskolan välkomnar Tvåornas kör!

Publicerad 2022-05-05 kl 10:02
Uppdaterad 2022-05-12 kl 09:35

På bilden ser du kulturskolelärarna Karin Regnander till vänster och Pernilla Nydesjö till höger.

Under vårterminen 2022 har Svedala kulturskola startat upp ett nytt projekt i sin verksamhet – Tvåornas kör. I juni blir det konserter på tre skolor i kommunen.

Tvåornas kör är från början skapat av musiklärare på Malmö kulturskola och har med åren blivit etablerade på kulturskolor runt om i Sverige. Det handlar om att kulturskolelärare kommer ut till grundskolorna och sjunger i kör tillsammans med årskurs två.

I Svedala får tvåorna träffa kulturskolans lärare Pernilla Nydesjö och Karin Regnander. Sångerna bygger på grundskolans kursplan och är skrivna av bland andra Margareta Nilsson och Catrin Hansson-Flinck från Malmö kulturskola.

Vad är Tvåornas Kör?

Pernilla och Karin kommer ut till de medverkande klasserna och övar låtar och rörelser tre gånger under en termin. Mellan gångerna övar klasserna själva. I juni samlas tvåorna upp till tre gemensamma konserter med kulturskolans lärarband. Våren 2022 deltar Klågerupsskolan, Roslättsskolan och Baraskolan i Svedala kommun.

– Vi på kulturskolan är mycket glada över att få introducera Tvåornas kör för Svedalas barn! Vi hoppas på en fortsättning tillsammans med alla kommunens grundskolor framöver, säger Pernilla och Karin.    

Sidansvarig: Linda Holst