Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Kerstin Evander – en vardagshjälte från Svedala kommun

Publicerad 2022-06-21 kl 09:49
Uppdaterad 2022-06-21 kl 09:57

Kerstin Evander var en av vardagshjältarna som träffade landshövdingen förra veckan. Kerstin står som nummer två från vänster i främre raden.

Den 1 och 13 juni var 43 skånska vardagshjältar inbjudna till middagsbuffé med landshövding Anneli Hulthén på Residenset i Malmö. De var samtliga nominerade av kommunledningarna i Skåne. Kerstin Evander var en av vardagshjältarna som träffade landshövdingen förra veckan – nominerad av Svedala kommun.

Anneli Hulthén har inspirerats av Kungens Sverigemiddag och gör en regional variant varje år. Landshövdingen har bett kommunledningarna om förslag på vardagshjältar som har gjort en extra utmärkande insats för kommunen eller länet. Det kan till exempel vara inom det sociala området, kultur, utbildning eller föreningsliv.

Svedala kommun nominerade Kerstin Evander med motiveringen:

”Kerstin är en eldsjäl i ordets sanna betydelse. Hon brinner för att föra kunskapen om dåtidens bygd vidare till kommande generationer och nyinflyttade invånare. Detta gör hon genom att bjuda på uppskattade historiska vandringar i Klågerup och genom sitt engagemang i föreningen Svedala-Barabygden. En förening som genom studiecirklar, medlemsmöten, föredrag, utflykter och årsböcker på ett uppskattat och uppmärksammat sätt sprider kunskap om bygdens historia.” 

 

Sidansvarig: Daniel Bramsell