Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Feriearbete sommaren 2022

Publicerad 2022-07-07 kl 12:07

På bilden ser du från vänster till höger Anton, André och Nicolina.

Feriearbete är en viktig möjlighet att ge unga i Svedala kommun erfarenheter av arbetslivet, en inblick i kommunens verksamhet och självklart lite tillskott i kassan.

I sommar får allt som allt 85 ungdomar chansen att testa på att jobba ute bland kommunens verksamheter under tre veckor. För att kunna söka feriearbete måste du skicka in ett CV och ett personligt brev. Då många inte har ansökt om jobb tidigare, erbjöd vi digital CV-verkstad för de som sökte feriearbete, detta för att de ska lära sig att skriva CV och ett personligt brev inför jobbsök i framtiden. Fyra av dem som fick feriearbete inom administration i kommunhuset var Anton, André, Abdalluh och Nicolina. Anton är 17 år och bor i Svedala, André är 17 år från Holmeja, Abdalluh är 17 år från Svedala och Nicolina är 16 år och kommer från Bara.

Arbetsuppgifter under praktiktiden i kommunhuset

André, som har arbetat på Ekonomienheten, berättar att han arbetat mycket med den elektroniska fakturahanteringen, och blev förvånad över att han tyckte om att sortera upp dem i pärmar. Anton har arbetat i Kundservice och har bland annat arbetat med passagetaggar, brevutskick och kopieringsärende. Abdalluh arbetade hos kanslienheten med att ta fram material inför det stundande kommunvalet och tyckte det bästa med feriearbetet var alla möten med människor, och hur det har utvecklat hans språkförståelse.

Nicolina, som arbetade på HR-enheten, trodde att mycket mer var digitaliserat när det gäller kontorsarbetet. Hon berättar: – Allt var kul att arbeta med, en arbetsuppgift jag hade var att ta fram namnskyltar till 150 vikarier och skicka brev till dem med information.

Vi i kommunen vill tacka er alla feriearbetare som arbetat hos oss under den första perioden! Nästa ferieperiod startar den 11 juli och vi ser fram emot att träffa er!