Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Förbättrad upplevelse på återvinningsstationerna

Publicerad 2022-01-18 kl 14:11
Uppdaterad 2022-01-19 kl 17:16

Från den 1 januari 2022 är det endast två aktörer som ansvarar för klädinsamling på återvinningsstationerna i Svedala kommun. Det är ”Textil Recycling” och ”Emmaus”. Samtidigt finns det nu ett avtal mellan klädinsamlarna och Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) om att de gemensamt ansvarar för att städa och hålla rent kring behållarna på stationerna.

– Jag är mycket nöjd med att vi har kommit så här långt. Vi har haft en del nedskräpning på våra återvinningsstationer vilket ger ett tråkigt intryck. För allas trevnad hoppas jag att vi nu kan lägga detta bakom oss. Dessutom känns det tryggt med två välkända aktörer som samlar in kläder. Det har nämligen framkommit att delar av textilinsamlingen i Sverige sponsrar kriminalitet och detta vill naturligtvis Svedala kommun inte vara en del av, säger Annci J:son Svensson, servicechef.  

I hela kommunen finns totalt 17 återvinningsstationer.

– Vi är väldigt stolta över att Svedala kommun är en av landets bästa kommuner när det gäller just tätheten av återvinningsstationer. Vi ligger på 7,2 stationer per 10 000 invånare, rikssnittet är 4,2, säger Annci J:son Svensson.  

På återvinningsstationerna ska du endast lämna olika typer av förpackningar. Avfall utöver detta lämnas på vår återvinningscentral på Ågatan i Svedala.  

 

Emmaus och Textil Recycling samlar in kläder på våra återvinningsstationer i kommunen. Foto: Svedala kommun

Sidansvarig: Linda Holst