Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Spångholmsskolans tillbyggnad invigd – en attraktiv plats för såväl lärare som elever

Publicerad 2022-08-30 kl 15:50

Rektor Anders Dybner talar vid Invigningen av Spångholmsskolans tillbyggnad

Den nya tillbyggnaden utökar Spångholmsskolans kapacitet med 200 elever. Ett välkommet tillskott för Baras växande befolkning. Samtidigt fortsätter den omfattande renoveringen av hela skolan, som ska vara helt moderniserad till höstterminen 2023.

Inför hundratals elever invigdes Spångholmsskolans nya tillbyggnad på tisdagen med tal, körsång och pianospel. Den nya byggnaden ökar skolans kapacitet med 200 elever och ska husera elevhälsa, fritidshem, skolledning och årskurs 4-5. Dessutom flyttar administrationen in nära huvudentrén, tillgängligt för de som behöver komma i kontakt med skolans personal. Kommunstyrelsens ordförande Linda Allansson Wester (M) talade och betonade moderna skollokalers betydelse i att attrahera kompetent personal till kommunen.

– Vi vill att eleverna ska ha en riktig bra plats att vara på när de närmar sig all kunskap. Vi vill också att de allra bästa lärarna ska vilja jobba här. De vill vara där lokalerna är bra, där man mår bra, och det är därför det är viktigt för oss att prioritera skolbyggnaderna, säger Linda Allansson Wester i invigningstalet.

– Bara växer ju så det knakar. Och med det kommer det fler barn och sedermera elever. Vi har därför sett till att ha en skola för ytterligare 200 elever.  Alla klassrum har den högsta ljudklassen och supermodern ventilation. Arbetsmiljön för elever och personal kan inte bli bättre. Vi är så nöjda med den här fina och trevliga byggnaden, säger Spångholmsskolans rektor Anders Dybner.

Våren 2021 beslutade kommunstyrelsen om att bygga ut, bygga om och renovera Spångholmsskolan i Bara. Det handlar om ombyggnader och anpassningar som moderniserar hela skolan. Den nya tillbyggnaden är den första etappen i ett stort program av renoveringar där skolan bland annat ska byta ut toaletter, uppdatera ventilation och belysning och genomgå fuktsäkring. Allt ska vara färdigställt till höstterminen 2023.