Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

David Gustavsson på Aggarpsskolan är Årets Skolkock 2021!

Publicerad 2021-11-05 kl 09:07

David Gustavsson tog emot priset som Årets Skolkock vid White Guides gala i Helsingborg . Foto: Annci Svensson/Svedala kommun

David Gustavsson på Aggarpsskolan i Svedala har utsetts till Årets Skolkock 2021. Det är tävlingarna White Guide Junior och White Guide Senior som varje år utser Sveriges bästa offentliga måltider inom en rad kategorier. Även Kyrkskolan och Klöverstugans förskola, också i Svedala, fick flera fina placeringar. Jättekul tycker vi!

Juryns motivering till David Gustavsson lyder:
"Under detta prövningarnas år har du visat att du är en sann krigare – och en oerhört värdig vinnare! För varje utmaning kämpar du hårdare och blir ännu mer kreativ, både i och utanför ditt kök."

– Det här är ett kvitto på att vi gör ett riktigt bra jobb på Aggarpsskolan. Även om det är ett personligt pris är det många som står bakom, det vill jag lyfta fram. Detta är ett lagarbete, säger Årets Skolkock David Gustavsson som är inne på sitt fjärde läsår på Aggarpsskolan.   

Vi gläds också åt att Svedala kommuns måltidschefer Marie Mogensen och Lina Jönsson kom på en hedrande fjärde plats i kategorin Årets Måltidschef. Dessutom var Aggarpsskolan, Kyrkskolan och Klöverstugans förskola alla nominerade i flera olika kategorier med fina placeringar som resultat.  

Aggarpskolan

1:a i Årets Skolkock  

3:a i Årets Gröna måltid

7:a i Årets Skolrestaurang

Klöverstugans förskola

2:a i Årets Pep-skola

4:a i Årets Förskolekök

5:a i Årets Förskolekock

Kyrkskolan

9:a i Årets Klimatkök

Vi säger stort Grattis till alla välförtjänta kollegor i Svedala kommun!  

Syftet med White Guide Junior och White Guide Senior är att lyfta fram allt det goda som görs på förskolor, skolor och seniorboenden runt om i Sverige. Juryn bedömer smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, individfokus, engagemang från rektorn, kommunala satsningar, hållbarhet och andra faktorer som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för unga och äldre. Priset delas ut i totalt 15 kategorier. Det är nionde året i rad som Sveriges bästa offentliga måltider koras.

Mer information om White Guide Junior och White Guide Senior   

Sidansvarig: Linda Holst