Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Nu tar vi nästa digitala kliv i bygglovsprocessen!

Publicerad 2021-03-19 kl 14:53
Uppdaterad 2021-06-16 kl 13:07

Att bygga nytt kan vara både spännande och utmanande, och vi gör vårt bästa för att den processen ska vara så smidig som möjligt för dig. Med våra nya e-tjänster får du en bättre överblick, kan följa din ansökan genom hela processen, och får notiser direkt via sms eller e-post när något sker i ditt ärende. 

Tidigare har vi lanserat e-tjänsten för anmälan om eldstad, och från och med nu kan du också söka bygglov för mur eller plank på ett smidigare sätt. Vi har också skapat en e-tjänst för beställning av kart- och mätuppdrag för dig som behöver en nybyggnadskarta, en utsättning eller en lägeskontroll.

Ska du bygga mur eller plank?

Innan du ansöker är det viktigt att du planerar din ansökan och tar reda på vilken typ av handlingar vi behöver. Olika delar av kommunen kan omfattas av olika regler och riktlinjer.

Behöver du beställa kart- och mätuppdrag?

När du ska bygga nytt, bygga till eller kontrollera läge och höjder kan du behöva beställa vissa typer av kart- och mätuppdrag.

Behöver du hjälp?

Upplever du problem med någon av e-tjänsterna eller behöver mer information kan du kontakta oss via registrator.bmn@svedala.se. Du kan också komma i kontakt med oss via telefon på måndagar, tisdagar och torsdagar mellan 10-12, 040-626 80 00.

Sidansvarig: Linda Holst