Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Årets näringslivspristagare i Svedala kommun

Publicerad 2021-03-18 kl 20:25
Uppdaterad 2021-03-18 kl 21:02

Övre raden från vänster: Mikael Ottosson, ordförande Företagarna Svedala, Linda Allansson Wester, kommunstyrelsens ordförande, Sara Ripa, Företagarna i Svedala, Thomas Carlsson, närings- och turismutvecklare. Nedre raden från vänster: Årets företagare Bo Gustafsson, Trikem AB, Årets unga företagare Hanna Arvidsson, Flora Blommor AB, Årets framåtblickare Rune Nilsson, 2 Remmare. Fotograf: Billy Lindberg

Den för året digitala näringslivsgalan prisade företagare, unga företagare och framåtblickare. Sändningen bjöd dessutom på musikunderhållning och ren och skär magi.

Näringslivsgalan blev i år en webbsänd näringslivskväll den 18 mars. Men om pandemin satte stopp för en stor gala, så har den inte satt stopp för all företagsamhet som finns i Svedala kommun.

Årets framåtblickare 2020 blev Rune Nilsson, som driver godisgrossisten 2 Remmare AB. Priset delas ut till företag i kommunen som drivs långsiktigt och hållbart, och som kan vara en god förebild för andra företag i kommunen.

Kommunens motivering:
Rune Nilsson driver sedan många år framgångsrikt godisgrossistföretaget 2 Remmare AB i Svedala. Rune har på ett jordnära sätt byggt upp en lönsam verksamhet där han möter och gläder små och stora med sina produkter, långt utanför Svedalas gränser. Rune är en omtyckt företagare i kommunen, mentor och förebild samt en uppskattad medlem i olika företagsnätverk. I tider av motgång och ovisshet har Rune haft förmågan och modet att satsa och investera i utvecklingen av sitt företag.

Andra glada och stolta pristagare denna kväll blev Bo Gustafsson, Trikem AB, som fick utmärkelsen Årets företagare och Hanna Arvidsson, Flora Blommor AB som blev Årets unga företagare.

Tittarna bjöds på musikalisk underhållning av DiamantOrkestern och fingerfärdigt trolleri från Jacob Schenström som är en av Sveriges bästa close-up magiker.

Näringslivskvällen arrangerades av Företagarna Svedala och Svedala kommun tillsammans med konferencier, Bernadica Bröddén. 

Här kan du se sändningen.

Sidansvarig: Linda Holst