Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Kronprinsessparet på digitalt besök i Svedala

Publicerad 2021-05-21 kl 11:45

Linda Allansson Wester med kronprinsessparet. Foto: Daniel Bramsell/Svedala kommun

I morse fick Svedala kommun ett digitalt besök med guldkant. Vid skärmen satt Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel för ett möte med kommunstyrelsens ordförande Linda Allansson Wester (M). Det blev ett samtal om allt från pandemin till ungdomars hälsa och kommunens tillväxt.

Kronprinsessparet är just nu ute på en digital resa genom Sverige för att få en bild av pandemins påverkan och hur landets kommuner ställt om för att hantera detta. Linda Allansson Wester tog emot Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel digitalt i kommunhuset i Svedala.

– Jag berättade om att vi i början av pandemin gjorde en inventering och sammanställde en lista över kommunanställdas olika kompetenser utöver den man är anställd för. Vem är villig att byta arbetsuppgifter om behovet uppstår? Och gensvaret blev stort. Detta intresserade Kronprinsessparet och vi började prata om det ökade samarbetet över olika gränser i samhället.

Linda Allansson Wester berättade också om kommunens arbete med ungdomars mående genom en återkommande kartläggning för att fånga upp de som saknar en meningsfull fritid.  

– Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel visade stort engagemang för detta viktiga arbete, och de imponerades av att vi lyckats förflytta en hel del ungdomar från en icke meningsfull till meningsfull fritid. Detta ska vi följa upp efter pandemin.   

Kronprinsessparet var pålästa och nyfikna på Svedalas utveckling. De hade koll på den ökande folkmängden och ställde frågor om tillväxt, bostäder och kommunikationer i kommunen. Linda Allansson Wester tog även tillfället i akt att lyfta jordbruket, bokskogen och den fantastiska naturen.    

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel avslutade mötet med att skicka en varm hälsning till alla kommuninvånare och medarbetare i Svedala kommun.

– Det var ett mycket trevligt och avslappnat samtal, de avsatta 25 minuterna gick fort. Jag uppskattar att jag fick sätta fokus på Svedala kommun och de satsningar och utmaningar vi står inför, säger Linda Allansson Wester. 

– Jag passade förstås på att hälsa kronprinsessparet välkomna hit efter pandemin. Det finns mycket gott att visa upp i vår vackra bygd.

Sidansvarig: Linda Holst