Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Lättade restriktioner – Svedala kommun planerar för en säker återgång

Publicerad 2021-06-10 kl 11:47
Uppdaterad 2021-06-11 kl 09:22

Den 1 juni startade regeringens plan för att ta bort de restriktioner som finns för att minska smittspridningen av covid-19. Detta sker i flera steg.

Svedala kommun arbetar aktivt på flera sätt för att begränsa spridningen av viruset och följer myndigheternas rekommendationer och plan för lättnader.

Vi arbetar med att planera för hur de kommunala verksamheterna ska anpassas efter regeringens lättnader. Om smittspridningen tillåter är den centrala frågan: Hur ska vi återgå till ett nytt normalläge i höst?, säger Johan Lundgren, kommundirektör i Svedala kommun.

Smittspridningen minskar i Svedala kommun och allt fler blir vaccinerade. Den senaste statistiken visar att drygt 42 procent av alla invånare över 18 år har fått en första dos och nästan 17 procent är fullvaccinerade. I Svedala kommun har de flesta verksamheter återöppnat för fysiska besök och aktiviteter, men fortfarande gäller det att följa myndigheternas rekommendationer.

Jag är så tacksam över alla i kommunen, företagare, besökare och invånare, som tålmodigt har hjälpt till att följa restriktionerna för att bidra till minskad smittspridning. Det har varit en tuff tid för många. Nu gäller det att vi fortsätter hjälpas åt så att vi snart kan återgå till ett liv utan restriktioner, säger Johan Lundgren.

Intensivt pandemiår

Under hela pandemin har en förstärkt ledningsgrupp i kommunen, träffats regelbundet för att analysera myndigheternas restriktioner. Beslut och åtgärder i kommunen har anpassats till egna verksamheter.

Vi har nu i över ett års tid arbetat intensivt för att hålla våra samhällsviktiga verksamheter igång med fokus på att kunna ge en fortsatt god kommunal service. Jag är imponerad över alla flexibla medarbetare som har ställt upp och snabbt ställt om vid behov. Vi fortsätter att följa utvecklingen för att anpassa verksamheterna till en säker och succesiv återgång, säger Johan Lundgren.

Sidansvarig: Linda Holst