Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Lägesrapport kring vaccinering mot covid-19

Publicerad 2021-06-14 kl 19:24
Uppdaterad 2021-06-15 kl 10:47

Vi befinner oss nu i fas 4 i vaccinationsprogrammet mot covid-19. Alla som vill kommer att få vaccin, men det är tilldelningen av vaccin som styr i vilken takt det sker.

Över 45 procent av alla vuxna skåningar har fått minst en dos vaccin. Vaccinationer enligt fas 3 (60-64 år samt yngre riskgrupper) är i slutfasen, och fas 4 har startats upp gradvis. Just nu ombeds personer som är 40 år och äldre att boka tid på någon av mottagningarna som vaccinerar på uppdrag av Region Skåne. Och ikväll, tisdagen den 15 juni, öppnar vaccinationsbokningen för dig mellan 35 och 39 år. På Regionens webbplats finns en samlingssida där du kan söka efter lediga tider:   

Lediga tider för vaccination mot covid-19

All vaccinering är frivillig i Sverige. Det är tillgången på vaccin som avgör hur snabbt vaccinationen kommer att erbjudas olika grupper. Den som har störst behov av skydd mot covid-19 ska erbjudas vaccinet först.

Region Skåne har huvudansvar

Det är Region Skåne som tillsammans med primärvården (vårdcentralerna) som har huvudansvaret för att vaccinera mot covid-19.

Om du vill veta mer om vaccination mot covid-19 finns fakta och information hos Region Skåne, 1177 och Folkhälsomyndigheten:

Region Skånes webbplats – vaccination mot covid-19

1177.se – om vaccination mot covid-19

Folkhälsomyndighetens webbplats – vaccination mot covid-19

Information in other languages about covid-19 – 1177.se

Fortsätt följa riktlinjerna

Oavsett om du har blivit vaccinerad eller inte är det viktigt att du fortsätter följa de allmänna råden för att bromsa smittspridningen i samhället.

Sidansvarig: Linda Holst