Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Stegvis återgång till närundervisning för gymnasie och vuxenutbildning

Publicerad 2021-01-22 kl 16:52

Under en övergångsperiod fram till april kommer mer och mer av undervisningen ske i skolornas lokaler.

Folkhälsomyndighetens rekommendation om gymnasieskolan förlängs, men justeras. Justeringen innebär att undervisningen ska bedrivas som en kombination av distansundervisning och närundervisning från 25 januari till 1 april 2021

För Svedala förlängs distansundervisning för gymnasium och vuxenutbildning vid Nils Fredriksson Utbildning (NFU) till den 31 januari. Mellan 1 februari och 1 april bedrivs närundervisning i kombination med distansundervisning. Den 5 april, direkt efter påsklovet, planeras all undervisning att bedrivas på skolan.

Vi följer Smittskydd Skånes rekommendation om att ha max 1/3 av eleverna på plats.

Rektor kan besluta om undantag för:

  • Praktiska moment som inte kan skjutas upp
  • Nationella prov
  • Andra examinationer som inte går att genomföra på distans
  • Elever på introduktionsprogrammen, inklusive språkintroduktion, och elever som i övrigt är sårbara vid distansundervisning.

Studerande på introduktionsprogrammen fortsätter sin undervisning på skolan. Information uppdateras fortlöpande på Nils Fredriksson Utbildnings webbplats


Vi följer noggrant utvecklingen och nya beslut kan komma att tas.

Vuxenutbildningen genomför studier enligt tidigare planering. Undervisningen genomförs på distans, med samma undantag som gymnasiet. Kursstart och uppdaterad information uppdateras fortlöpande på Vuxenutbildningen i Svedalas hemsida.

Rekommendationerna gäller till 1 april 2021, eller till att annat besked meddelas.

Sidansvarig: Linda Holst