Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Idrottslokaler och kulturskolan öppnar upp för barn och unga födda 2005 eller senare.

Publicerad 2021-01-22 kl 14:13
Uppdaterad 2021-01-22 kl 16:39

Barn och unga födda 2005 eller senare ges nu åter möjlighet att utöva idrott och kultur i kommunens lokaler. 

Regeringen meddelade den 21 januari att idrotts-, fritids- och kulturaktiviteter för barn födda 2005 eller senare, såväl inomhus som utomhus, ska kunna hålla öppet. De undantas från rekommendationen om att hålla icke-nödvändig verksamhet som drivs av staten, regioner eller kommuner stängda. 

För Svedala kommun innebär det följande från måndag 25 januari: 

  • Föreningar kan bedriva verksamhet såväl inomhus som utomhus för barn födda 2005 och tidigare. Det vilar fortfarande ett ansvar att göra det på ett smittsäkert sätt. Kommunens anläggningar kommer att öppnas upp enbart för denna åldersgrupp. Äldre ledare kan följa med in men ska se till att följa råd från föreningens riksorganisationer. Vi uppmanar att man inte använder omklädningsrum utan byter om och duschar hemma innan träning. De som är födda innan 2005 kan fortsatt bedriva sin verksamhet utomhus. 
  • Kulturskolans elever i Svedala kommun återgår stegvis till enskild undervisning på plats för elever födda 2005 och senare. Fortsatt erbjudande om digital eller fjärrundervisning finns för de elever som så önskar. Gruppundervisning fortsätter med digitalt- fjärrundervisning och ensembler, kör och orkester pausar. 
  • Ungas Fritid i Svedala arrangerar återigen aktiviteter utomhus och digitalt. Vi rekommenderar alla unga att hålla koll på @ungasfritidsvedalakommun på Instagram, Ung i Svedala-appen och Ungas Fritid på Facebook för tips på evenemang och aktiviteter utomhus.