Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

ÅRSKURS 7-9 GÅR ÖVER TILL DISTANSUNDERVISNING FRÅN MÅNDAG 11 JANUARI

Publicerad 2021-01-08 kl 14:38

Från måndagen den 11 januari 2021 har Utbildningsnämnden beslutat att elever årskurs 7-9 studerar hemma genom distans- och fjärrundervisning. Beslutet gäller till söndagen den 24 januari. Grundsärskola omfattas inte av beslutet.

Beslutet kan komma att förändras eller förlängas.

Beslut om distans- och fjärrundervisning syftar till att motverka smittspridning genom att minska trängsel och resor. Vi uppmanar samtidigt alla att noggrant följa de råd och rekommendationer som gäller för att minska smittspridning.

Terminsstart:

  • 11 januari: Spångholmsskolan
  • 13 januari: Klågerupskolan, Naverlönnskolan och Aggarpsskolan

Rektor beslutar om vilka grupper och elever som inte omfattas av distans- och fjärrundervisning:

  • elever i behov av särskilt stöd
  • praktiska moment och examinationer som inte kan skjutas upp,
  • elever som i övrigt är sårbara vid distansundervisning.

Vid distans- och fjärrundervisning är lärare och elev åtskilda men följer sina ämnen utifrån ett uppgjort schema. Rektor och lärare meddelar kring schema och innehåll i undervisningen.

Närvaro och deltagande i undervisning är obligatoriskt. Det är vårdnadshavare som har tillsynsansvar vid distans- och fjärrundervisning.

Dator och material

Elever som har dator och material i skolan kan hämta detta inför terminsstart. Rektor meddelar hur och när det är möjligt att hämta material. Felanmälan av dator sker som tidigare via kommunens e-tjänst.

Skolmåltid

Elever årskurs 7-9 har möjlighet att hämta enklare lunchpaket på sin grundskola. Vårdnadshavare beställer lunchpaket via formulär på kommunens hemsida.

Skolskjuts

Skolskjuts fungerar som tidigare för de elever som deltar i undervisning på skolan.

Frågor och uppdaterad information

Information om Covid-19 uppdateras fortlöpande på Svedala kommuns hemsida, vi uppmanar elever och vårdnadshavare att regelbundet ta del av denna information.

Vid frågor om distans- och fjärrundervisning, kontakta ditt barns skola.