Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Färdigvaccinerat på våra äldreboenden

Publicerad 2021-02-22 kl 13:58
Uppdaterad 2021-02-23 kl 11:29

Karin Svensson, 87, ser fram emot mer aktiviteter efter vaccinationerna.

Nu är kommunen färdig med vaccinationerna av personer på särskilt boende (äldreboende). Samtliga har fått både den första och andra dosen. 

Karin Svensson, 87, är en av de boende på Holmagården som har fått båda doserna. Själva vaccineringen gick smidigt.  

– Jag har inte upplevt några andra biverkningar mer än att jag har varit lite trött. En del har ju fått ont i armen, men inte jag. Jag har väl tagit det bra helt enkelt, säger Karin Svensson. 

Karin har bott på Holmagården sedan 2018 och trivs bra. Men det har varit ett år av mycket begränsningar 

– Tidigare spelade vi Bingo och hade sittgympa. Det har vi inte kunnat göra för då sitter vi för nära varandra. Det har jag verkligen saknat, förklarar Karin Svensson. Hennes förhoppning är att Folkhälsomyndigheten snart kommer med nya rekommendationer för de som vaccinerats. 

– Jag har ju inte kunnat krama min dotter eller son. Min son är ju väldigt glad i att kramas, säger Karin med ett leende.  

Det har varit vissa utmaningar med att planera logistiken kring vaccineringen då tillgången på vaccin varierat allt eftersom. Cirka 140 personer på särskilt boende har fått vaccin, likaså har all personal (ungefär 200) som önskar vaccinera sig fått både den första och andra sprutan. 

– Vi är glada att alla som önskar få vaccin på våra särskilda boenden nu är vaccinerade, det är ett steg i att stoppa pandemin, säger medicinskt ansvarig sjuksköterska Anita Persson. 

I slutet av mars så beräknas de inom kommunens ansvarsområden vara färdigvaccinerade med både dos ett och två. 

För vaccinering av grupper utanför kommunens ansvarsområde (till exempel 65+) hänvisar vi till Region Skånes information.

 

Sidansvarig: Linda Holst