Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Svedala kommun vill anlägga ett badhus

Publicerad 2021-12-13 kl 16:35

Svedala kommun planerar för att anlägga ett badhus i Svedala. Det beslutade kommunstyrelsen under måndagseftermiddagen.

– Det är glädjande om vi kan tillgodose invånarnas önskemål om badhus i kommunen. Vi har ordnad ekonomi och kan fortsätta ha en hög kvalitet inom våra kärnverksamheter och samtidigt satsa på ett badhus, säger Linda Allansson Wester (M,) kommunstyrelsens ordförande.

Planerna för Svedala kommuns nya badhus utgår från ett förslag i en tidigare utredning som gjordes 2018. Den visar på en anläggning med utrymme för en motionsbassäng, en undervisningsbassäng, en grund barnpool samt relaxavdelning med bastu och bubbelpool.

Nu inleds en förstudie om möjligheten att bygga badhuset bredvid det befintliga utomhusbadet och sporthallen, i Svedala tätort, vilken är den plats som utredningen rekommenderade. 

– Vi tänker oss att det blir ett större idrottscentrum för fritid, rekreation och skolidrott. Badhuset blir ett familjebad där generationer kan leka och njuta tillsammans och där vi kan bedriva simundervisning och öka folkhälsan, säger Linda Allansson Wester.

Enligt beräkningar kommer det kosta runt 200 miljoner kronor att bygga badhuset med en årlig driftkostnad på 15 miljoner kronor. Kommunstyrelsen beslutade att en uppdaterad kalkyl ska redovisas i budget 2023-2025.

Sidansvarig: Linda Holst