Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Ny infart till återvinningscentralen ska minska trafikproblemen

Publicerad 2021-12-01 kl 11:45

Svedala återvinningscentral. Foto: Sysav

Det kommer fler och fler besökare till Svedala återvinningscentral, en trend som har varit tydlig länge. Detta gör att vissa tidpunkter på året uppstår bilkö som sträcker sig ut på Ågatan och blockerar stora delar av det ena körfältet. Under hösten har Svedala kommun och Sysav tillsammans haft fokus på detta och idag öppnar en ny infart till återvinningscentralen som ska minska trafikproblemen.

– Bilkön skapar problem, inte minst ur trafiksäkerhetssynpunkt. I en växande kommun med stor inflyttning krävs hela tiden utveckling och anpassning. Vi vill ju att våra kommuninvånare ska utnyttja återvinningscentralerna och då är det viktigt att detta kan ske på ett bra och säkert sätt, säger Per Olof Lindgren (L), ordförande i tekniska nämnden.

Den nya infarten har flyttats ca 50 meter längs med Ågatan och bilarna leds om på en väg inne på området. Följ skyltning på plats. På så sätt minskar risken för bilkö på Ågatan.  

Inpasseringssystemet har gett resultat

2019 installerade Sysav ett inpasseringssystem, med en bom, på sina anläggningar i Skåne för att komma åt stölder och hot mot personal. Besökarna måste legitimera sig för att komma in på återvinningscentralerna. Detta har gjort att problemen nästan har upphört helt och hållet idag.
Den nya infarten i Svedala innebär att bommen nu är placerad så att fler bilar får plats i kö och på så sätt ska trafikproblemen minska på Ågatan.  

Läs mer om återvinningscentralen i Svedala

 

Per Olof Lindgren (L), ordförande i tekniska nämnden, öppnar den nya infarten till Svedala återvinningscentral. Foto: Annci Svensson, Svedala kommun

Sidansvarig: Daniel Bramsell