Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Skärpta råd i Skåne förlängs

Publicerad 2020-11-18 kl 15:17
Uppdaterad 2020-11-26 kl 15:17

Smittspridningen av covid-19 ökar i Skåne och det är en allvarlig situation. Nu har Folkhälsomyndigheten tagit beslut tillsammans med Region Skåne om att förlänga de skärpta lokala råden i Skåne.

Skärpta råden förlängs tills 13 december, men kan förlängas igen. Råden gäller för dig som bor i eller besöker Skåne.

Träffa inte andra personer än de som du bor med. Det gäller både inomhus och utomhus. Du som bor ensam kan umgås med några få personer. Gå inte på fester och andra privata tillställningar. Arrangera inte middagar, fester eller liknande. Håll avstånd på två meter om du träffar någon du inte bor med.

Åk bara tåg, buss eller annan kollektivtrafik om du måste åka till ditt jobb, skola eller om du söker vård. Håll då avstånd till andra och visa hänsyn. Låt andra gå av tåget eller bussen innan du själv går på.

Besök inte platser inomhus där det kan bli trängsel, till exempel affärer, köpcentrum, idrottsanläggningar, gym och badhus. Det går bra att besöka affärer eller apotek för att köpa nödvändiga saker som mat och mediciner.

Träna inte inomhus med andra och där det kan bli trängsel. Du kan träna utomhus, håll då avstånd till andra. Undvik gym och badhus, och var inte heller med i idrottstävlingar eller cuper. Du som är yrkesidrottare kan träna med andra och vara med i idrottstävlingar. Barn och unga kan idrotta ihop om de är femton år eller yngre. Men de får inte delta i tävlingar där de möter andra lag.

Läs mer om de skärpta reglerna på 1771.se

  •  
Sidansvarig: Linda Granath