Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Kombinerad undervisning för gymnasieelever

Publicerad 2020-11-20 kl 13:52
Uppdaterad 2020-11-21 kl 17:49

Foto.svedala kommun

Svedalas gymnasieskola NFU kombinerar undervisning i skolans lokaler med fjärr- och distansundervisning. Skolan kommer att bedriva delar av sin undervisning digitalt från och med måndag den 23 november.

Beslutet grundar sig i regeringens besked tidigare i veckan om att gymnasieskolorna får möjlighet att bedriva delvis fjärr- och distansundervisning på grund av att det är trångt i skolornas lokaler. Tidigare har detta endast varit möjligt på grund av trängsel i kollektivtrafiken. Svedala kommuns gymnasieskola har planerat för denna situation.

Skolan är förberedd för fjärr- och distansundervisning. Fram till julledigheten kommer årskurs 2 och 3 alternera en vecka var med digital undervisning hemifrån och undervisning på plats i Svedala. Inför vårterminen planerar vi med utgångspunkt att ha så mycket undervisning på plats som situationen tillåter, säger utbildningschef Fredrik Aksell

Beslutet om delvis distansundervisning gäller från 23 november.

Elever och vårdnadshavare informeras fortlöpande via skolans hemsida och plattformen Canvas kring förändringar och vad som gäller framöver.

Gymnasieelver som har undervisning på distans har möjlighet att hämta lunchpaket på utvalda grundskolor. 

Information om lunchpaket 

Sidansvarig: Linda Granath