Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Daglig verksamhet stängs tillfälligt från och med 20 november

Publicerad 2020-11-19 kl 09:23

Covid-19 sprids snabbt i Skåne och Svedala kommun. Då flera av deltagarna i daglig verksamhet tillhör riskgrupp eller bor med någon som tillhör riskgrupp, behöver vi förhålla oss till det som Folkhälsomyndigheten, smittskydd och Region Skåne rekommenderar. Daglig verksamhet stängas därför tillfälligt under perioden 20 november 2020 till 31 januari 2021.

Daglig verksamhet är stöd till personer med funktionsnedsättning. Daglig verksamhet ska erbjuda en meningsfull sysselsättning eller ett meningsfullt arbete, och ska hjälpa deltagarna att öka sin självständighet och delaktighet i samhället.

Under den tidsbegränsade stängningen kommer vi att upprätthålla vardagen så meningsfull, begriplig och hanterbar som möjligt för deltagarna. Personal från daglig verksamhet kommer anordna aktiviteter utifrån den enskildes behov. Exempelvis kan det vara aktiviteter i LSS bostäder, att personal åker hem till de som inte bor i LSS-bostad eller aktiviteter utomhus. Även om daglig verksamhet stängs tillfälligt så kommer habiliteringsersättning att utbetalas som vanligt till deltagarna.

Sidansvarig: Linda Holst