Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Är du eller någon i din närhet utsatt för våld?

Publicerad 2020-11-17 kl 16:09

Bild från kampanjen valjattsluta.se

Just nu tvingas många barn och vuxna att vara hemma mer än vanligt. För vissa bidrar det till en särskilt utsatt situation och risken för våld i hemmet ökar.

Våld finns oftast inte med i början av en relation. Det brukar komma gradvis. Våldet kan se ut olika ut. Det kan vara fysiskt, psykiskt, sexuellt, social utsatthet, ekonomiskt och materiellt. Men hur det än ser ut så är våld aldrig ett uttryck för kärlek.

Att hota eller använda våld mot någon är förbjudet enligt lag. Blir du utsatt för våld så är det aldrig ditt fel. Ansvaret ligger alltid hos den som utövar våldet. Du har rätt att leva ett liv utan våld.

Om du är orolig att en granne, vän, släkting eller kollega är utsatt för våld i en nära relation är det omtänksamt av dig som medmänniska att agera.

För dig som är utsatt för våld i en nära relation finns stöd att få:

  • Socialtjänsten, Svedala kommun 040-626 80 00
  • Kvinnofridslinjen, telefon 020-50 50 50 https://kvinnofridslinjen.se/sv/
  • Kvinnojouren Söderslätt, telefon 0410-477 00
  • Fråga socialtjänsten https://fragasoc.svedala.se/

Du som utsätter andra för våld kan få hjälp att sluta:

  • Välj att sluta 020-555 666 www.valjattsluta.se
  • Socialtjänsten, Svedala kommun 040-626 80 00
  • Fråga socialtjänsten https://fragasoc.svedala.se/

 

Vid akut behov eller vid hotfulla situationer ska du alltid ringa Polisen, larmnummer 112. Här når du även Sociala jouren Syd när Socialtjänsten i Svedala är stängd.

Sidansvarig: Linda Holst