Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Distansundervisning införs för gymnasieskola och komvux i Svedala

Publicerad 2020-03-17 kl 12:47
Uppdaterad 2020-03-17 kl 19:03

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att Sveriges gymnasieskolor, kommunala vuxenutbildningar, yrkeshögskolor, högskolor och universitet går över till att bedriva fjärr- och distansundervisning. Utifrån den rekommendationen har vi fattat beslut om att gymnasie- och vuxenutbildning vid NFU ska bedriva distansundervisning från och med onsdag 18 mars 2020.

Undervisningen sker på distans och digitalt via plattformen Canvas som innehåller instruktioner och arbetsuppgifter för eleverna. Vi erbjuder de elever som inte har egen dator att låna från skolan. 

Ordinarie schema gäller tills vidare men förändringar kan komma. Distansundervisningen motsvarar den garanterade undervisningstiden för gymnasiet.

Regeringen föreslår att beviljade studiemedel fortsätter att betalas ut för studenter på gymnasiet och komvux även vid distansutbildning.

Uppmanar till att ta ansvar

Vi uppmanar våra elever att ta ett stort ansvar i denna situation och förväntar oss att de fokuserar på sina studier. Eleverna ska dagligen hålla sig uppdaterade genom plattformen Canvas och delta i all distansundervisning enligt schemat. Det är också viktigt att eleverna håller sig hemma för att minska risken för smittspridning av coronaviruset (covid-19).

Kontakt

Alexander Magnusson, rektor NFU, 040-626 87 85, alexander.magnusson@svedala.se.

Samlad information om coronaviruset (covid-19)

Aktuell information på svedala.se om coronaviruset

Sidansvarig: Linda Holst