Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Biblioteken i Svedala erbjuder läsupplevelse för avhämtning

Publicerad 2020-03-27 kl 12:33
Uppdaterad 2020-03-31 kl 15:07

Det är många som inte har möjlighet eller som avstår från att besöka sitt bibliotek just nu. För att hjälpa låntagarna att stilla läslusten startar biblioteken i Svedala kommun en ny tjänst. Du väljer en bokpåse från bibliotekets hämtmeny. Du lägger en beställning genom att mejla eller ringa biblioteket och hämtar därefter din påse utanför biblioteket. En läsupplevelse för avhämtning, helt enkelt.

Take away-tjänsten är en del av bibliotekets nya projekt BiblioteksExpressen. BiblioteksExpressen är tänkt att vara ett bibliotek i rörelse som dyker på olika platser för att nå ut till alla invånare i Svedala kommun, även de som inte nyttjar biblioteket idag.

– Biblioteket ställer om verksamheten för att i så stor utsträckning som möjligt underlätta för Svedalaborna i denna speciella tid. Det är viktigt för oss att hitta nya vägar att nå ut, så vi blev inspirerade av restaurangernas take away-erbjudanden och skapade en egen meny – för läshungriga, säger Eva Thorgilsson, kultur- och bibliotekschef.

Så, vad är du sugen på idag? Mysig spänning, moderna romaner, bilderböcker till barnen, ett brädspel eller varför inte en överraskningspåse? Varsågod och beställ!

Om bibliotekets hämtmeny

Bibliotekens hämtmeny hittar du på deras webbplats eller som folder som vi just nu sprider hos våra äldreboende, livsmedelsaffärer och Kundservice i kommunhuset. 

Mer information om bibliotekens hämtmeny

Sidansvarig: Linda Holst