Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Hemesterhälsning från Svedala kommun

Publicerad 2020-07-06 kl 09:03
Uppdaterad 2020-07-16 kl 09:48

Foto: Svedala kommun

Svedala kommun vill önska alla kommuninvånare en härlig hemester med en sång. Förhoppningen är också att budskapet om fortsatt uthållighet för att minska smittspridning av covid-19, förstärks ytterligare.

Musikvideo Tvätta händerna, Youtube

- Vi vill med humor och glädje sprida en hemesterhälsning samt uppmana till fortsatt försiktighet för att minska smittspridning av coronaviruset. Vi hoppas att kommuninvånare och besökare dras med i rytmerna, kan sjunga med i texten, och på ett lätt sätt bli påminda om att följa Folkhälsomyndighetens regler, säger Johan Lundgren, kommundirektör i Svedala kommun.

Kantar Sifos senaste mätning visar att det endast är ett fåtal svenskar som uppgett att de reser utomlands i sommar. Istället väljer de flesta att semestra hemma i Sverige. Vi gör en rad insatser för att sommaren ska bli så säker och bra som möjligt i kommunen, trots coronatider. Bland annat har evenemang och aktiviteter för både unga och vuxna anpassats för att kunna äga rum, avståndsskyltar har satts upp runt om i kommunen, hemesterannonser har publicerats i lokalmedia och det kommer kontinuerliga tips om smultronställen i kommunens digitala kanaler. Den aktuella sången är ytterligare ett steg för att uppmana till fortsatt försiktighet och uthållighet samt önska alla som hemestrar en fin ledighet.

- Nu i sommartider kände vi att vi behövde hitta ett nytt grepp för att nå ut med budskapet om att det är viktigt att vi fortsätter att hålla avstånd, tvätta händerna och följa Folkhälsomyndighetens regler. Tillsammans måste vi alla ta ansvar för att minska smittspridningen av covid-19, även när vi njuter av sol och värme. Jag hoppas att alla får en härlig sommar och ta hand om varandra, säger kommundirektör Johan Lundgren.

Låten är Michelangelo av Bengt Palmers och Björn Skifs. Texten är skriven av Anders Rosell på Svedala kulturskola och sången framförs av Johan Lundgren, kommundirektör och Tomas Djurfeldt, områdeschef Kultur och fritid. Ett flertal medarbetare i Svedala kommun medverkar i musikvideon och Ted Sandberg står för musik- och filmproduktion. 

Text till sången Tvätta händerna

Tips på smultronställen för din hemester, Facebooksida Destination Svedala

Webbplats Destination Svedala

Sidansvarig: Linda Holst