Vi använder kakor (cookies) för att följa upp hur du och andra besökare använder webbplatsen. Vår leverantör sammanställer den anonyma informationen. Du kan blockera kakor men då visas detta meddelande igen. Läs mer om kakor på Post- och telestyrelsens webbplats

Jag godkänner
Hoppa till huvudinnehållet Till startsidan
Tillbaka till nyhetslistan

Stanna hemma ­– tips på saker att göra i påsk

Publicerad 2020-04-08 kl 16:38

Foto: Anna Nordström

För att minska spridningstakten av covid-19 och inte riskera att belasta sjukvården på annan ort rekommenderar Folkhälsomyndigheten att vi helt undviker resor i påsk. För din och andras skull är det alltså bäst att stanna hemma. Frisk luft gör oss alla gott så även om vi inte kan resa någonstans i påsk kan vi njuta av det Svedala kommun erbjuder.

Tänk på att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer: håll avstånd till andra när du är ute, och stanna hemma om du är det minsta sjuk.

Tips på utomhusaktiviteter

Bibliotekens aktiviteter

På skärtorsdag 9 april ska du som har vägarna förbi Bara eller Svedala centrum vara extra uppmärksam. Bibliotekets egen påskhare har gömt påskpresenter i form av pocketböcker ute på byn.

Biblioteken kör digitala sagostunder och tipsar om påskpyssel på sin Facebooksida.

Mer information om att leta påskpresenter i Bara och Svedala

Facebooksida Biblioteken i Svedala kommun

Kulturslingan

Kulturslingan är en vandringsled som går på delar av Östersjöleden längs landsvägar, cykelvägar och gångstigar. Hela Kulturslingan är cirka 3,6 mil lång. På Kulturslingan finns ett 10-tal sevärdheter av kulturellt och historiskt intresse att upptäcka.

Mer information om Kulturslingan

Karta över Kulturslingan

Historisk vandring

Strosa runt bland tinnar och torn, besök kvarnar och möllor samt utforska gömda fornlämningar. 

Karta över sevärdheter i Svedala kommun

Mer information om sevärdheter i Svedala kommun

Vandringsleder och strövområden

Det finns många härliga vandringsleder och strövområden i Svedala kommun. Packa picknickkorgen och beger er ut i vårsolen och njut.

Mer information om vandringsleder och strövområden i Svedala kommun

Sidansvarig: Linda Holst