Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Näringslivet i Svedala inspirerades och belönades med priser

Publicerad 2019-05-22 kl 21:49
Uppdaterad 2019-05-23 kl 15:06

Från vänster Eksholmens gård, Prima Food Group Sweden och Bara Apotek. Foto: Svedala kommun

Den 22 maj var det dags för det årliga stora arrangemanget där näringslivet i Svedala uppmärksammas lite extra. Den fullsatta näringslivskvällen på Svedala Trade Center var ett samarrangemang mellan Företagarna Svedala och Svedala kommun. De drygt 100 gästerna bjöds på inspirerande möten och föredrag, god lokal mat och prisutdelningar.

Flera företagare blev stolta mottagare av priser denna kväll. Kommunstyrelsens ordförande Linda Allansson Wester delade ut Svedala kommuns priser Årets initiativtagare och Årets framåtblickare.

Årets initiativtagare

Årets initiativtagare är ett företag eller företagare i Svedala kommun som förtjänar extra uppmärksamhet. I kommunen tas initiativ och det genomförs projekt och aktiviteter som inspirerar och tillför något till kommunen. Initiativet ska ha en tydlig koppling till näringsliv, utveckling och tillväxt.

Vinnare i första kategorin blev Jörgen och Piamaria Jörgensson, Eksholmens gård för sitt bidrag till besöksnäringen i kommunen genom sin lammsafari.

Motivering

”Årets initiativtagare Piamaria och Jörgen Rasmusson, Eksholmens gård har på ett kreativt sätt utvecklat sin lammuppfödning och skapat en härlig och pedagogisk upplevelse för stora och små, boende och besökare! Eksholmens gård nystartade lammsafari bjöd sommaren 2018 gårdens besökare på guidade resor genom vacker natur och fårhagar och möten med får och lamm och arbetande vallhundar.

Förutom att bidra till utvecklingen av besöksnäringen i kommunen sprids kunskap om andra lokala aktörer och produkter. Eksholmens gård har också skapat en ny mötesplats för samverkan och dialog om näringens framtid och utmaningar. Vi får tacka!”

Årets framåtblickare

Årets framåtblickare blev Bara Apotek och familjen Emam för sin etablering och satsning i ett växande Bara.

Motivering

”Årets framåtblickare är inte bara ett apotek. Bara Apotek är ett litet familjeföretag som på kort tid har blivit en uppskattad aktör i Bara. Det enkla receptet är närvaro, tillgänglighet, kunskap, personlig rådgivning och ett brett sortiment.

Genom etableringen i Bara har Bara Apotek tagit en viktig roll i utvecklingen av orten som med stor inflyttning har ett behov av bra service till alla boende.

Med lång erfarenhet, verksamheter på andra orter och en stadig blick framåt, är Bara Apotek och familjen Emam goda förebilder för andra i Svedala kommun som vill starta och utveckla företag på mindre orter.”

Årets företagare

Priset till Årets Företagare i Svedala 2018 delades ut av Företagarna Svedalas ordförande Mikael Ottosson och pristagare blev Peter Lantner, Prima Food Group Sweden. Peter Lantner har med stor framgång drivit upp företaget och den välkända produkten Tropic Snacks. Och i hjärtat av verksamheten ligger en växande och hållbar affärsverksamhet.

Per Holknekt inspirerade i human hållbarhet

Förutom en härlig vårbuffé som serverades av Nötesjö konferenshotell blev gästerna under kvällen inspirerade av modedesignern, entreprenören, föreläsaren och den tidigare professionelle skateboardåkaren Per Holknekt som pratade om "Human hållbarhet - framgång genom att utveckla människan".

Kontaktperson

Thomas Carlsson
Närings- och turismutvecklare
thomas.carlsson@svedala.se
040-626 81 46

Sidansvarig: Linda Holst