Stäng
Tillbaka till nyhetslistan

Kommunföretagare uppmärksammades under årets näringslivskväll 2018

Publicerad 2018-06-01 kl 11:40
Uppdaterad 2018-06-01 kl 11:55

Från vänster: David Lindblad-Arvidsson, Svedala fjärrvärme, Sven Persson, Svedala fjärrvärme, Carna Walle, Svedala fjärrvärme, Thomas Carlstedt, Trädgårdskonsult TSTC AB, Alexander Lärnerhem, Candatia AB.  Foto: Svedala kommun

Under torsdagskvällen, 31 maj 2018, arrangerade vi tillsammans med Företagarna och Svedala Business Group en inspirerande kväll för näringslivet på Mötesplats Tejarp i Klågerup. Här bjöd vi på inspirerande möten, god lokal mat och prisutdelningar.

Gästerna fick lyssna och bli inspirerade av Jens Thulin, bonde och rådgivare i hållbar affärsutveckling och företagande samt Sveriges Mästerkock 2015, krögaren och entreprenören Sandra Mastio.

Kvällens pristagare

Vi på Svedala kommun uppmärksammade Alexander Lärnerhem på Candatia AB med priset Årets initiativtagare, för sitt arbete med Svedalas nya företagsmässa. Priset Årets framåtblickare delade vi ut till Svedala fjärrvärme för deras arbete med att förse Svedala tätort med fjärrvärme.

Årets Företagare i Svedala 2017 blev Thomas Sannemalm och Thomas Carlstedt som driver företaget Trädgårdskonsult TSTC AB. De arbetar med att få hög kvalité på den yttre miljöutformningen kring vägar, parker, bostadsområden och villor som präglas av en helhetssyn på närmiljön. Det är Företagarna som delar ut priset Årets företagare.

Stort grattis till alla välförtjänta pristagare!

Motiveringar pristagare

Årets framåtblickare Svedala Fjärrvärme AB

Med sin inriktning på klimatsmart lokal produktion av värme har Svedala Fjärrvärme AB byggt ett fjärrvärmenät nu också i Svedala. Målet är att förse hela Svedala tätort med fjärrvärme och bidra till lägre uppvärmningskostnader.

Fjärrvärmeutbyggnaden i Svedala är ett av projekten som får bidrag genom Naturvårdsverkets satsning Klimatklivet som ger investeringsstöd till klimatsmarta åtgärder som minskar utsläppen av koldioxid på lokal nivå.

2017 togs det första spadtaget för anläggningen som tar tillvara spillvärmen från lokala industrier för att värma upp bostäder och andra fastigheter.

Svedala fjärrvärme är en "eldsjäl" som med sin stadiga blick framåt och genom sitt engagemang inte bara sprider värme i Svedala utan även inspirerar andra till att arbeta innovativt och hållbart.

Årets initiativtagare Candatia AB

Med stor erfarenhet av att skapa mötesplatser tog 2017 Alexander Lärnerhem och Candatia AB över en viktig stafettpinne i Svedala och sprang som vinnare i mål till publikens jubel. Svedalas nya företagsmässa blev snabbt en plats för alla som älskar att nätverka. Bland montrar och föredrag spreds den 6 april 2018 inte bara dofter från lokalproducerad mat utan även en glädje över att möta kollegor från olika branscher och en stolthet över att bedriva företag i Svedala.

Årets initiativtagare i Svedala har med Svedala företagsmässa skapat en ny mötesplats som bidrar till utvecklingen av näringslivet i kommunen. Svedala kommun uppmuntrar företag som arbetar hållbart, långsiktigt och som skapar värde för andra. Och här är arrangörerna av Svedala företagsmässa solklara vinnare. Årets initiativtagare utses härmed också till Svedalamäss-tare.

Årets företagare Trädgårdskonsult TSTC AB

Årets Företagare Svedala 2017 är Thomas Sannemalm och Thomas Carlstedt som tillsammans driver företaget Trädgårdskonsult TSTC AB sedan 2004. I dag är de 24 stycken anställda jämte inhyrd personal (förnuvarande 10 stycken).

Trädgårdskonsult fokuserar på hög kvalité på yttre miljöutformningen kring vägar, parker, bostadsområden och villor som präglas av en helhetssyn på närmiljön. Deras kvalitetsmål är nöjda och återkommande kunder.

Företaget har ett genomarbetat koncept för kvalitetssäkring för att uppfylla deras kunders kvalitetskrav och de jobbar aktivt för att stärka sin personals kompetens och kvalitetsmedvetande. Företaget drivs med fokus på hållbar miljö.

Vi anser att Thomas Sannemalm och Thomas Carlstedt är bra ambassadörer och goda förebilder för Svedalas företagare.

Vi önskar dem båda ett stort lycka till som Årets Företagare Svedala 2017!

Sidansvarig: Linda Holst